“Tavaszi szél vizet áraszt” rajzpályázat Chilében

/ Tar Krisztina /
tar.krisztina képe
Idén novemberben a Duna Táncegyüttes meghirdette első, “Tavaszi szél vizet áraszt” nevű rajzversenyét. A pályázat témáját, mint az a nevéből is kiderül, az ismert népdal adta. Két kategóriában lehetett versenyezni, 4 és 14 éves kor között a kicsik és 15 és 100 éves kor között a nagyok.
II. helyezett - Elvis SalazarI. helyezett - Maya és Lily (6 és 8 évesek)II. helyezett - Alex (6 éves)I. helyezett - Darvas Antonieta

A pályázat kiírásához plakátot, valamint videót is készítettünk, amelyben a népdal szövege magyarul és spanyol fordításban is szerepelt. Az első helyezettek a Táncegyüttes logójával díszített pólót, a második helyezettek pedig kitűzőt nyerhettek. A gyerek kategóriában nagyon sok szép és kreatív rajzot kaptunk, így nagyon nehéz feladat hárult a zsűri tagjaira. A résztvevő gyerekek éltekora 6 és 8 év között volt. A legfontosabb szempont, melyet figyelembe vettünk, az alkotók kreativitása és a beküldött munka igényessége volt.

Az első helyet Pintér Maya és Lily rajza nyerte el. A 6 és 8 éves testvérpár elmondása szerint rengeteget dolgoztak a rajzon, és napokon keresztül gyűjtötték ötleteiket, hogyan tudnák még színesebbé tenni munkájukat.

Második helyezettünk, Alex (6 éves), színes madarakat ábrázoló művét küldte el hozzánk, majd az eredmény hirdetés után egy videóval kedveskedett a Táncegyüttes tagjainak, amelyben elmondta, hogy nagyon hálás azért, hogy részt vehetett a versenyben, és hogy, a “Tavaszi szél vizet áraszt” lett a kedvenc magyar népdala, amit azóta szorgosan tanul a szüleivel.

A nyertes pályázatokon kívül számos különdíjat is kiosztottunk a résztvevők között, mivel a verseny valóban nagyon szoros volt.

A felnőttek esetében jóval kevesebb rajz érkezett be, így a döntéshozatal is sokkal könnyebbnek bizonyult.

Első helyezettünk Darvas Antonieta egy tavaszias színekben pompázó kalocsai mintát készített, melyet egy fából készült ékszeres doboz doboz tetejére festett.

A második helyezést Elvis Salazar, grafikus, a tojásait költő madarat ábrázoló rajzával nyerte el.

A díjátadóra december 14-én, a Duna Táncegyüttes karácsonyi ünnepségén fog sor kerülni.