Tavaszi nemzetközi magyaróránk a húsvéti ünnepkör jegyében telt

Húsvéti versek, locsoló versek, énekek hangzottak el és a népszokásainkat idéztük fel a magyaróránkon.

/ Bodnár Erika /
bodnar.erika képe
Niagara Falls, Budapest és Temesvár helyszínekről jelentkeztünk be. Igazán vidám hangulatban telt a húsvéti óránk, szép kis húsvéti környezetben. A budapesti Virányos Általános Iskolát Schán Viktória tanárnő, a temesvári Bartók Béla Elméleti Líceumot Tamási Emese tanárnő és a kedves diákjaik, Niagara Fallsot pedig Chase Hunor Lacroix és kedves mamája Zsuzsanna Paksa Bak képviselte.
h o3hu 5ho 7hu 10

Közösen énekeltük el a Tavaszi szél vizet áraszt, szép népdalunkat, jó élmény volt a gyermekeknek, még az órát követően is felemlegették. Ezek a pillanatok, amelyek igazán örömmel töltenek el bennünket. Abban a szűk órácskában egy nemzetté válhatunk a fizikai távolságot magunk mögött hagyva.

Juhász Magda verspárbajt tartottunk. A temesvári Nagy Imre a Hová lett az ellenőrző?, míg a Niagara Falls-i Chase Lacroix az Állomhajó című verset mondta el, mindkét gyermek versmondó versenyre készült az elszavalt művekkel.

Végezetül, ha csak virtuálisan is, de Chase a többi kisfiúval együtt meglocsolta a lánykákat, és húsvéti jó kívánságok után kellemes tavaszi szünetet kívántunk az otthoniaknak.

Ezúton is köszönöm a tanárnőknek, mamának és a szereplő diákoknak is a részvételt, csodás volt!