Tanévnyitó a torontói Arany János Magyar Iskolában

/ Papp Csilla /
papp.csilla képe
2017. szeptember 16-án fél tíz órakor kezdetét vette az idei tanév a torontói Kanadai Magyar Kultúrközpontban (Magyar Ház) működő Arany János Magyar Iskolában. Az 1975 óta fennálló hétvégi iskola szeptembertől június közepéig minden szombaton fél tíztől délig várja a beiratkozott diákokat elsőtől nyolcadik osztályig, illetve az óvodás korú gyerekeket 3 éves kortól.
NéptánctanulásMásodik osztályosokÉnekóraNéptánctanulás

A kiválóan képzett tanárok és tanítók írást, olvasást, magyar irodalmat, történelmet, földrajzot és fizikát oktatnak az osztályokban, valamint az itt tanuló gyerekek megismerkedhetnek a népi játékokkal, népszokásokkal, népmesékkel és népdalokkal is.

Ebben az évben ketten is részt veszünk Kőrösi ösztöndíjasként a gyerekek oktatásában, Melich Krisztina minden osztályban néptáncot tanít, én pedig az első és másodikos korú gyerekek tanításában segédkezem.

Az oktatás mellett az iskola számos programot szervez a diákok számára, ilyen a karácsonyi ünnepség, a farsangi délután, a szavalóverseny és az évzáró ünnepély.

A magyar iskola célja, hogy elősegítse a gyermekek és szülők, nagyszülők jó kapcsolatát, egymás megértését, valamint, hogy megismertesse a Kanadában felnövő magyar gyerekekkel hagyományainkat és értékeinket, hogy megőrizve magyar identitásukat, később öntudatos, származásukra büszke fiatalokká válhassanak.