Tanévnyitó szentmise a müncheni Magyar Katolikus Egyházközségben

/ Taczman Andrea /
taczman.andrea képe
A „Szentlélek, úgy kérünk, szállj le ránk!” című közismert ifjúsági énekkel vette kezdetét a münchen-haidhauseni Szent Erzsébet-templomban a Magyar Katolikus Egyházközség ünnepélyes tanévnyitó szentmiséje, melyen a szép számban egybegyűlt hívek – kicsik és nagyok, tanulók és dolgozók egyaránt – Isten áldását kérték az új tanévre.
A münchen-haidhauseni Szent Erzsébet-templomSzent Erzsébet dombormű a templom előttA Münheni Magyar Katolikus Egyházközség hívei a szentmisénA DurMolOk ifjúsági kórus

A vasárnapi eseményen az újra iskolapadba ülő ifjúság méltón képviseltette magát, hiszen a hallgatóságon túl, egy egész gyermeksereg – tizennyolc ministránslány és -fiú – volt segítségére az atyáknak. A szentmisét a Gyergyószentmiklósról érkező Boga Norbert vendég atya mutatta be, a szentbeszédet pedig Merka János plébános atya tartotta, aki az evangélium kapcsán arra buzdította a híveket, hogy merjék megélni személyiségük gyermeki dimenzióját, hiszen így nagyobb bizalommal és nyitottabban tudnak fordulni a gondviselő Isten felé.

Ezt tették a jelenlévő fiatal felnőttek is, akik a szentbeszéd után a diákokért, a pedagógusokért, valamint a nevelés és oktatás sikeréért mondtak könyörgéseket. A szentmisén közreműködött az egyházközség ifjúsági énekkara, a DurMolOk. Dalaiknak és zenés játékuknak köszönhetően örömteli lélekkel imádkozhattak együtt az egybegyűlt testvérek.

A tanévet kezdő diákság lelkiekben töltekezve, felkészülten állhat neki a kihívásoknak.