Tanévkezdő családi nap Mazsolával és Tádéval Chesterben

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe
Felnőttek, gyerekek, éneklés, kacagás, bábjáték, palacsinta, sárkányűzés, Meseország. Ezzel a pár szóval lehetne összefoglalni a „Szóló Szőlő” Chesteri Magyar Tanoda tanévnyitó családi eseményét.
Évnyitó családi nap a "Szóló Szőlő" Chesteri Magyar TanodávalÉvnyitó családi nap a "Szóló Szőlő" Chesteri Magyar TanodávalÉvnyitó családi nap a "Szóló Szőlő" Chesteri Magyar TanodávalÉvnyitó családi nap a "Szóló Szőlő" Chesteri Magyar Tanodával

Szeptember 15-én délután egy órától sorban érkeztek a családok a Holy Trinity Church Blacon dísztermében. Kádárné Szász Hilda, a Tanoda vezetője köszöntötte az egybegyűlteket, majd közös éneklésre hívta őket. Megható volt hallani, ahogy felcsendül a Gyulai István által szerzett Örökségünk című dal, amit akár a külföldön letelepedett magyarság himnuszának is nevezhetnénk.

A hosszú nyarat követő boldog viszontlátás mellett lehetőség volt beiratkozni a Tanodába és egy különleges előadást megtekinteni: az Ametist Bábszínház tagjai Budapestről érkeztek hozzánk, hogy életre keltsék Mazsolát, Tádét és Manócskát. A szülők generációjának már jól ismert szereplők a kicsikből is kitörő jókedvet váltottak ki. Fel-felnevetve, árgus szemekkel nézték a bábjátékot. Hála az anyukáknak és apukáknak senki nem maradt éhes: frissen sütött palacsinta készült uzsonnára.

És hogy a gyerekek hogyan juthattak be Meseországba? Csak is a Meseország kapuját őrző hétfejű sárkány elűzésével. Hét különböző feladat megoldásával szaladhattak be a kapun, mely a 2019/2020-as tanév nyitányát is jelképezte.

Eredményes és vidám tanévet mindenkinek!