Tanévkezdet a Hamiltoni Arany János Magyar Iskolában

/ Kürti Csaba /
kurti.csaba képe
38. alkalommal nyitotta meg kapuit a Hamiltoni Arany János Magyar Iskola. A beiratkozást követően összeálltak az osztálybeosztások és a jól összeszokott tanári csapat megkezdte az éves programok véglegesítését.
Arany János Magyar Iskola - HamiltonArany János Magyar Iskola - HamiltonArany János Magyar Iskola - HamiltonArany János Magyar Iskola - Hamilton

A nagymúltú hamiltoni iskola idén is izgalmas programokkal várja a magyarul tanulni vágyó fiatalokat. A nyári élményeiket már a beiratkozás során megosztották a korábbi évek diákjai, és elkápráztatták a tanárokat, hogy egy nyár alatt mennyit nőttek. Néhány szerencsés kisdiák az anyaországban tölthette a nyarat, így nem csak felejthetetlen élményekkel, hanem magyar tudással is gazdagodtak. 

Az iskola, a tantermek és a fáradhatatlan tanári csapat a régi, de hála a szülőknek, új diákokkal bővül a gyermekcsapat. Hamiltonban - sok más hellyel ellentétben - nem szombat vagy vasárnap van a tanítás, hanem kedd délután. Így iskola és munka után valóban csak azok jönnek, akik rendkívül elkötelezettek a magyar nyelv és kultúra megőrzésében. 

Még lehet jelentkezni! Ha valakinek az ismeretségi körében vannak gyermekek, akik szívesen megismerkednének a magyar kultúrával és nyelvvel, azok még jelentkezhetnek Szőke Zsófiánál a zsizso14@gmail.com címen.

Az alábbi internetes címen található meg az iskola és programjai:
https://www.facebook.com/AranyJanosMagyarIskolaHamilton/
http://www.hun-suli.itgo.com/hung/index-m.htm