Tanévkezdés a Baden-Württembergi Konzuli Magyar Iskolában

Ötödik éve nyitja meg kapuit az iskola

/ Tompos Szilvia /
tompos.szilvia képe
2019. szeptember 21-én megtartotta évnyitó konferenciáját a Konzuli Magyar Iskola Stuttgartban, melynek a Magyar Kulturális Intézet adott otthont.
Átadták a Balassi füzeteketAz iskola vezetője ismerteti az éves tervet

Nyolc tanegység pedagógusai gyűltek össze, hogy megvitassák a tanév ügyeit az egész napos rendezvényen. Éberling Tímea, az iskola vezetője, köszöntötte a megjelenteket és háláját fejezte ki kitartó és lelkiismeretes munkájukért. Búcsúztatta a régi, üdvözölte az új pedagógusokat. Hivatkozott dr. Berényi János stuttgarti főkonzul úr, a Kőrösi Csoma Sándor ösztöndíjasok bemutatkozó estjén, elhangzott támogató szavaira.

A tanárok Baden-Württemberg tartomány különböző pontjaiból érkeztek. Fontos számukra, hogy a tanév során, ha csupán ezeken az alkalmakon is, de egymással is személyesen találkozzanak.

Az iskola vezetője a köszöntés után felvázolta a tanegység aktuális helyzetét, melyben elmondta: az idei évben nem bővítik új helyszínnel az intézményrendszert, hanem a meglévőket kívánják megerősíteni. Reichle Viktória, az iskolavezető helyettese, az adminisztratív és beiratkozással kapcsolatos ügyeket emelte ki. Bemutatkozott az idei két KCSP ösztöndíjas: Tompos Szilvia, aki teljes munkakörben és Nagy-Portik Katalin, aki az Erdélyi Világszövetség mellett, az iskola munkáját megosztott munkaidőben segíti. Az aktuális tanév naptári menetrendjét egyeztették, az 5 éves jubileumra való felkészülést megkezdték.

A beiratkozás, terembiztosítás mellett szóba került a bizonyítványok kiállítása, aktualizálása, változtatása. Éberling Tímea kiemelte a pedagógusok, szülők, vezetők közti kommunikáció fontosságát. A konferencián a „Magyar mint idegen nyelv” tanításához felhasználható könyvek mini kiállítása volt megtekinthető.