Táncház São Paulóban

Juniális táncház São Paulóban

/ Tomori Márk /
tomori.mark2023 képe
A júniusi programok közül a táncház az egyik legkülönlegesebb rendezvény a magyar közösség életében.
TáncházTáncházTáncházTáncház

Június 17-én rendezték meg az évi juniális táncházat a São Paulóban élő magyarok számára. Az esemény 19:30-tól kezdődött és pirkadatig tartott.

Az idő ugyan hűvös volt, de a teremben táncolók és kíváncsiskodók meleg szívvel táncolták és nézték a soron következő táncokat.

A táncházban természetesen készült friss forró gulyás leves – vegetáriánus változatban is – valamint az örök klasszikus lángos sem maradhatott ki a sorból, mindezek mellett meg lehetett kóstolni a zserbót és túrós pitét is.

Az eseményre érkeztek kicsik és nagyok, egészen az 5 hónapos bébiktől az idősebbekig. Kiváló hangulatban táncoltuk át az éjszakát élő zene kíséretében, hiszen a Zsivaly zenekar húzta a Moldvai táncokat. Ezen kivűl voltak még kalotaszegi, mezőségi, valamint szilágysági és dunántúli táncok is.

Az est folyamán tombola is volt, amelyen úgy lehetett részt venni, hogy a jelenlévők a magyar néptánc valamely kiegészítőjét magukra öltve, majd ezt a közösségi médiákon megosztva, megjelölték a Magyar Ház oldalát.

A nyertes másnap került kisorsolásra, nyereménye egy magyar zászlós bögre és egy kis üveges pálinka volt.

Jó érzés volt látni, hogy olyan emberek is eljöttek az estre, akik nincsenek jelen rendszeresen a magyar közösségben, de az ilyen nagyobb összejövetelekre még mindig szívesen és kíváncsian jönnek el.