A tánc összehoz

Lyonban és Grenoble-ban táncoltak a franciaországi magyarok

/ Györgypál Enikő /
györgypal.eniko képe
Elmegy a hó a franciaországi hegyekről is, de a mezőségi lépések itt is megmaradnak. Öröm, találkozás és fergeteges hangulat jellemezte ezt a két napot .
Lyoni pillanatokZenészeinkInstrukciók Grenobleban táncolunk

A grenoble-i és a lyoni magyar egyesület szervezésében valósult meg az Intenzív Kétnapos Néptáncműhely február 10-11-én. A rendezvény elsősorban a Lyon és Grenoble környékén élő magyarokat célozta meg. Nagy meglepetésünkre a lyoni és a grenoble-i jelentkezők mellett Franciaország több városából: Marseille-ből és Avignonból is érkeztek táncolni vágyók. Igény van a találkozásra, és a zene meg a tánc jó apropó erre.

A kétnapos program eseményei két helyszínen zajlottak: Lyonban és Grenoble-ban. Utóbbi helyen magyarpalatkai táncokat tanultak a résztvevők. Az élőzenéről Havasi János, ifj. Gábor Áron és Vajda Mátyás stuttgarti KCSP ösztöndíjas gondoskodtak.

Mindkét helyszínen fergeteges táncházzal zárták a napot! Egy kis ízelítő ITT  és ITT található!

Hagyományteremtő szándékkal jött létre az Intenzív Kétnapos Néptáncműhely. Remélhetőleg sikerült szorosabbra fűzni a két város magyar egyesületeinek kapcsolatát. A következő összejövetelig figyelmükbe ajánljuk a II. Nyugat-Európai Családos Népművészeti Tábort.