ITT-OTT Találkozó 2019

Táborozás a Reménység tavánál

/ Kuzma Péter /
kuzma.peter képe
A Magyar Baráti Közösség ez évi ITT-OTT Találkozójára augusztus 4. és 11. között került sor, hagyományosan az Ohio-i Lake Hope állami parkban, 90 résztvevővel.
Az új magyar állampolgárok eskütétele000TáncházElőadókNézők

Az Írott Szó Ereje téma köré szervezett találkozót Minger Hajnal, a Magyar Baráti Közösség (MBK) gondnoka nyitotta meg hétfő reggel, üdvözölvén az egybegyűlteket, majd az MBK távollevő tagjainak és barátainak üdvözletét olvasta fel Bokor Erika. Böjtös László barátunk üdvözlete egy kis film formájában jött, amelyet Molnár Zsolt, a Cleveland-i Bocskai Rádió munkatársa készített. Ő egész hetünkön részt vett, felvételekkel, videóval és interjúkkal dokumentálva az eseményeket. Délben került sor az új magyar állampolgárok ünnepélyes eskütételére, melyre a chicagói magyar főkonzulátus munkatársai előtt került sor Bencsik Zita főkonzul vezetésével. A konzulátus munkatársai a hét folyamán is a nagyközönség szolgálatára állottak.

Kedden emlékeztünk az elmúlt év során elhunyt barátainkra. Éltető Lajos alapítónktól, első gondnokunktól, a Lake Hope partján egy bensőséges szertartás során búcsúztunk el.

A hét előadói: Kiss Eszter, a Katona József színház művésznője egész héten jelen volt társával, Németh Pákolicz Tamással együtt. Több előadással alkotókat, műveket, életutakat, időszakokat ismertettek. Ők vezették az irodalmi vetélkedőt, a meditációs versfürdőt, valamint az MBK könyvklubját is. Németh Zsolt, az országház külügyi bizottságának elnöke a magyar nemzetpolitikáról, valamint a politika és irodalom kapcsolatáról tartott két nagyhatású előadást. Török Tilla, Török Flóra és Török-Dancsó Ádám is egész héten jelen voltak, muzsikájukkal, valamint előadásukkal és közreműködésükkel nagyban hozzájárultak a hét magas színvonalú önképző munkájához, valamint szórakoztató jellegéhez. Jóvoltukból, vetítették „A Szent Korona és koronázási kincseink nyomában” című filmet is.

További előadóink: Kovalszki Péter (a Magyarország Barátai Alapítványról és idei találkozójáról), Megyeri József (a magyar rockzenéről), Tussai Szilárd (az erdélyi IKE-ről), Minger Hajnal (sumér írásokról), Somogyi Balázs (a magyar irodalom két tragikus alakjáról), Szegedi Márton (a New York-i Balassi Intézet munkásságáról).

A hét folyamán Geréb Szende és Mózsi Timea vezetésével igényes és sikeres gyermek és ifjúsági foglalkozásokra is sor került. E mellett, tábortüzek, táncház, együtt mulatás, piknik és lángossütés tette még színesebbé és élvezhetőbbé a találkozót.

Augusztus 11-én vasárnap elbúcsúztak a találkozó résztvevői, reménykedve a következő ITT-OTT lehetőségében és sikerében.

A cikket Bokor Erika, Kovalszki Péter és Minger Hajnal írták.

 

KAPCSOLÓDÓ CIKK:

A 41. ITT-OTT Találkozó. Lake Hope-ban (Ohio)