Szüreti bál a torontói Magyar Házban

Magyarországról érkezett vendégfellépő

/ Papp Csilla /
papp.csilla képe
Szeptember 22-én este tartotta éves Szüreti bálját a torontói Magyar Ház, mellyel hagyományosan megnyílt az őszi programsorozat a Kultúrközpontban. Az idei bál egyik különlegessége a Magyarországról érkezett vendégfellépő, a Kaláka együttes műsora volt, akik az est folyamán két részletben koncertet adtak a közönségnek.
Vendégváró tál a Szüreti BálonA Kaláka együttesA Kodály NéptáncegyüttesPapp Csilla ösztöndíjas a Szüreti Bálon

A bált Boda-Lázár Judith elnök asszony és Dr. Fecső András Botond alelnök nyitották meg. A rendezvényt megtisztelte jelenlétével Palkovits Valér, a Torontói Magyar Főkonzulátus főkonzulja, Dr. Laky-Takács Péter Attila konzul, Demeter-Pintér Mariann külgazdasági attasé, Székely János a Torontói Magyar Főkonzulátus munkatársa, Orosz Katalin, az Ottawai Nagykövetség képviselője, Dr. Szinay Attila, az Agrárminisztérium jogi és igazgatási ügyekért felelős helyettes államtitkára, Balla Sándor, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnökhelyettese, Forrai Tamás, a Szent Erzsébet Katolikus Templom plébánosa. A helyi szervezetek vezetői közül részt vett Elekes Imola, az Orbán Balázs Társaság elnöke, Antal János, a Magyar Horgász és Vadászegyesület elnöke, Szöllősi Gyula, a Bácska-Bánát Kör elnöke és Komáromy András, a Kodály Néptáncegyüttes elnöke.
Az idei év Körősi Csoma Program torontói ösztöndíjasai is bemutatkoztak a helyi magyar közösségnek.
A bőséges, magyaros vacsoráról Könnyű Norbert és csapata, a felejthetetlen hangulatról a Fesztiválzenekar gondoskodott. A Magyar Ház vezetőségének és a sok önkéntesnek köszönhetően emlékezetes élményben lehetett része mindenkinek, akik részt vettek a szombat esti rendezvényen.