Szüreti piknik a Patch Reef Parkban

A Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub szüreti piknike

/ Rozs Eszter Nóra /
rozs.eszter.nora képe
Floridában a helyi jellegzetességeket figyelembe véve sokkal nehezebb egy szüret szellemiségét megteremteni és átadni ezt a jellemzően magyaros eseményt a közösség, elsősorban a gyerekek számára. A Dél-Floridai Magyar Gyermek Klub ezt a kihívást is évről évre sikeresen teljesíti.

Ebben az évben a Boca Ratoni Patch Reef Park adott otthont a november 3-i jeles eseménynek, amelyen megközelítően hatvanan vettek részt. A Gyermek Klub minden évben több kilónyi szőlő és egy klasszikus szőlőprés segítségével bemutatja a mustkészítés hagyományát és a szülők segítségével gondoskodik a magyaros sütemények – így az almáspite és a pogácsa – elkészítéséről is.

Az idei szüret egyik kiemelkedő programja a gulyásfőző verseny volt, melyen több család is megmérettetett jobbnál jobb receptekkel. A díjak a Gyermek Klub saját termékei, kézzel készített ajándéktárgyai voltak.

A présgépet az egész szüret alatt jellemzően az édesapák kezelték, de a szőlő előkészítésébe és a must elfogyasztásába az anyukák és a gyermekek is bekapcsolódtak.

A rendezvényen volt kézműveskedés, ahol a kicsik buborékfújót készítettek, míg a nagyobban és a felnőttek gyöngyöt fűzhettek.

A tinédzserek a játszótéren és a sportpályákon foglalták el magukat, míg a középső és kiscsoportosok többnyire frizbizéssel, sakkal, buborékfújással, rajzolással múlatták az időt.

Az időjárás kegyes volt a társasághoz, mivel csak a rendezvény vége felé kezdett szitálni az eső, mely amúgy csak a felnőtteket zavarta kissé, a gyerekek továbbra is a szabadtéri programoknak hódoltak.

Elmondható, hogy az esemény nagyon jól szervezett és felettébb sikeres volt, végére csak az egyre romló időjárás tett pontot.