Szüreti mulatság Torontóban

Szőlő, bor és minden mi jó

/ Papp Csilla /
papp.csilla képe
A torontói Magyar Ház szeptember 21-én tartotta éves Szüreti bálját, mely hagyományosan az őszi programsorozat megnyitását jelenti a Kultúrközpontban. A nyári szünet után minden évben ez az első olyan rendezvény a Házban, melyen többszáz fős vendégsereg vesz részt.
Boda-Lázár Judith megnyitó köszöntőjeA bál díszvendégeiMentorok és KCSP-ösztöndíjasokKodály Néptánc Együttes

Az estét Boda-Lázár Judith elnökasszony nyitotta meg, a rendezvényt megtisztelte jelenlétével Palkovits Valér, a Torontói Magyar Főkonzulátus főkonzulja, Dr. Laky-Takács Péter Attila konzul, magyar közösségekért felelős diplomata, Balla Sándor, a Kanadai Magyar Kulturális Tanács elnökhelyettese, Forrai Tamás, a Szent Erzsébet Katolikus Templom plébánosa. Az idei év Körősi Csoma Program torontói ösztöndíjasai is bemutatkoztak a helyi magyar közösségnek. 
Palkovits Valér főkonzul köszöntő szavai után értékes könysorozatot ajándékozott a Magyar Ház könyvtárának, mely a könyvtár különgyűjteményében kapott helyett. Az est folyamán fellépett a Kodály Néptánc Együttes, akik kalocsai táncokkal kápráztatták el a közönséget.

A többfogásos, magyaros vacsorát, melyet Könnyű Norbert és csapata készített a vendégek számára, szüreti finomságok – szőlő, magyar és kanadai borok – egészítették ki. A felejthetetlen hangulatról a Hungária zenekar gondoskodott, akik hajnalig húzták a talpalávalót. Éjfélkor tombolasorsolás szakította meg a mulatságot, mely során korondi ajándéktárgyakat és szüreti meglepetéseket lehetett nyerni. Igazán emlékezetes estét tölthettek együtt mindazok, akik ezen a napon ellátogattak a Magyar Házba.