Szüreti mulatság Coventry-ben

Ötödik alkalommal rendezett a CoMaT szüreti mulatságot

/ Nagy Regina Mária /
nagy.regina képe
Gondolnátok, hogy még mustot is ihattak a gyerekek Coventry egyik rendezvényházában? Pedig éppen így történt. Kijátszották a csőszt, leszedték a szőlőt, mindezt a Coventry Magyar Tanoda és Családi Közösség szervezésében, október 20-án.
színezés

A szüreti mulatságon az érkező családok színes programokból választhattak. Mini kirakodóvásár várta a felnőtteket, például magyar könyvekkel, a büfében pedig igazi magyaros sajtos-tejfölös lángost vagy hortobágyi húsos palacsintát vásárolhattak és akibe még desszert is fért, az túrópogácsa, somlói galuska, kókusztekercs és magyar csokoládék közül is választhatott.

A program néptánccal kezdődött, kicsik és nagyok együtt táncoltak, szó szerint, hiszen a legkisebbek még édesanyjuk karjában voltak. Érdekes – és hangos – programként „hangszersimogató” következett, ahol a résztvevők az együtt zenélés örömét is megtapasztalhatták. A szervezők leleményességének köszönhetően a gyerekek egy a teremben felállított lugasról szüretelhették le a szőlőt, természetesen játék közben, énekelve, a csőszt megtréfálva. A szőlőből – igaz modern módszerrel – must is készült, amit a gyerekek örömmel fogyasztottak el. Újabb tánc, éneklés és kukoricamorzsolás után tombolasorsolás következett, ahol a szerencsések sokféle kisebb-nagyobb nyereménnyel lettek gazdagabbak.

Coventry-ben a szüreti mulatságnak már hagyománya van, az idei volt az ötödik, így reméljük jövőre újra találkozunk mindenkivel, a 6. Coventry Szüreti Mulatságon.