A szórakozás kortalan

Zenés mulatságok a malmöi magyar klubokban

/ Sebestyén Marianna /
sebestyen.marianna képe
Malmöben két magyar klub működik, a Pannónia Klub és a Hungaroclub. Tagságát tekintve néhány kivétellel nyugdíjasok. De ne is foglalkozzunk a korral, hiszen az csupán egy elhanyagolható körülmény, csak egy szám, amit mi sem igazol jobban, minthogy ezek a magyarok nem restek havonta akár többször is összegyűlni és mulatni.
Pannónia Klub Malmö-zenés, táncos estHungaroclub Malmö Erzsébet, Katalin bál

Novemberben mindkét klub lehetőséget kínált tagjainak, hogy tánctudásukat ne rejtegessék. A Pannóniában a táncdalfesztiválok hangulatát idézték fel Alex Tamás és Lőrincz Veronika előadóművészek segítségével. Az előadás után vacsora várta a vendégeket, akik ezt követően táncra is perdültek.

A Hungaroclub Erzsébet-Katalin bálra várta a magyarságot. A zeneszó nem hagyta sokáig pihenni az odaérkezőket. A mulatozást a vacsora szakította meg, melyet ledolgozandó hajnalig járták a táncot. Figyelmes gesztus, hogy mind a névnaposokat, mind a szülinaposokat hagyományosan kiszólították és egy-egy szál rózsával köszöntötték.

Elegáns ruhák, jókedv, fiatalos lendület, felszabadultság jellemezte mindkét eseményt. Nosztalgikus érzés volt látni, ahogy a lábaik sorjázták a ritmust, hallani, ahogy a zeneszámokat végig énekelték és felfedezni a szemeikben megcsillanó fiatalkori emlékeket. Erre az estére ők is fiatalokká váltak.