Szépségpont, álarc, paróka...móka, kacagás

Hamisítatlan farsangi hangulat a nürnbergi bálon

/ Bodorné Péter Judit /
bodorne.peter.judit képe
Ki ne tudná, hogy a farsang a vidám lakomák, bálok, mulatságok, népünnepélyek ideje, és ki ne várná azt türelmetlenül. A farsang a vízkereszttől, január 6-tól indul a hagyományok szerint, ekkortól kezdődhet a szervezkedés. A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület nem váratta meg az érdeklődőket, már 2024. január 13-ra meg is szervezte idei farsangi bálját.
ÉrkezésTáncTáncoló banánokKizárólag jelmezben

Az előzetes érdeklődés, regisztráció is népszerűnek bizonyult, a bálon pedig közel 100 fő vett rész, sokan közülük jelmezben, míg a tombola is nagy népszerűségnek örvendett a belépők körében.

A zenét szolgáltató Trend Band Sepsiszentgyörgyről érkezett hozzánk, mindenki nagy örömére. Ők pontosan 19 órakor bele is csaptak a húrok közé, és nem hiába. A vendégek a vacsora megrendelése után, az ételre várva máris a táncparketten ropták.

A jelmezek igen változatosak voltak, és ami a legjobb, hogy nem csak a felvonulásra tartogatták ezeket a vendégek, hanem az egész este ebben a karneváli hangulatban telt.

21 óra 30 perckor a jelmezversenyre benevezettek, mintegy 30 fő vidáman vonatoztak fel és alá az asztalok között, így nem csak a zsűritagok, hanem mindenki alaposabban megnézhette őket. Az eredményhirdetésen minden gyermek (akik kevesebben voltak) kapott egy-egy kis apróságot, a felnőtt jelmezesek közül pedig hármat emelt ki a zsűri, ők érdemelték ki a külön ajándékot. A fődíj mindenki számára közös volt, az együttlét, a jó zene, a vidám, családias hangulat.

Következett a tánc, a pörgés-forgás, muzsika.

23 órakor megint megakasztottuk ezt a forgatagot, amit senki sem bánt, hiszen következett a tombola a maga sajátos, elengedhetetlen  hangulatával, természetesen minden nyeremény gazdára talált. Ez után már nem volt megállás záróráig, nehéz lett volna eldönteni ki bírta jobban a zenekar, vagy a táncosok.

Mindenki elégedetten nyilatkozott, csak pozitív visszajelzések érkeztek már ott, a rendezvényen és azóta is. A szervezők örömmel zárták az eseményt, és azzal a jó érzéssel, hogy egy jó farsangi bált sikerült összehozni. A kultúregyesület képviseletében nagyszerű önkéntes csapat jött össze, akik kiváló hangulatot teremtettek munkájukkal.

Egy résztvevő rövid értékelése: egyszerűen szerintem minden fantasztikus volt.