Szent István ünnep Adelaide-ben

/ Teszáry Miklós /
teszary.miklos képe
Augusztus 19-én rendezték a Regnum Marianum katolikus magyar templomban, a hagyományos Szent István ebédet, amellyel az Adelaide-i magyarság az államalapításra és Szent Istvánra emlékezett.
Az ünnepi mise a Regnum Marianum Magyar Katolikus templombanAz ünnepi műsorAz ünneplő közösségAz ünnepi műsor után ebéd, majd teadélután következett

Augusztus 19-én volt a Szent István nap a Regnum Marianum templomban, Adelaide-ben. Az ünnepi mise után a Kőrösi Csoma Sándor Program ösztöndíjasai által összeállított műsort tekinthette meg az ünneplő közösség, majd közös ebéden vettek részt. A katolikus közösségi teremben megrendezett műsoron az István a király rockoperából adtak elő részletet a helyi fiatalok, amelyet Palcsó Anna ösztöndíjas állított össze. A nézők meghallgathatták Szent István intelmeit és egy kis színdarabban Szent István megkoronázását is megelevenítették a szereplők. A visszaemlékezés után a Kaláris Tánccsoport fellépése színesítette a műsort, amelyben az újonnan összeállított kalotaszegi koreográfiájukat mutatták be, nagy sikerrel. A közönség vastapssal jutalmazta a műsort, amelyre a tánccsoport tagjai a siker érdekében az elmúlt egy hónapban heti két alkalommal próbáltak. Minden nemzeti ünnepet, az Adelaede-i magyar közösségben más-más klub szervez meg. Ezek közül a nemzeti ünnepek közül az augusztus 20-i megemlékezés és búcsú mindig a katolikus közösség szervezése, a  helyszín a Regnum Marianum katolikus magyar templom.