Szalonnasütés a Port Road-i klubban

Amikor a sült szalonna illata még az esőt is elűzi

/ Kolozs Eszter /
kolozs.eszter képe
Finom ételek, jó társaság, vidám zene? Mi kell még egy tökéletes estéhez? Hát magyar közösség!
Szalonnasütés a Port Road-i klubbanA legkisebbek is élvezték a bulit!A hideg ellenére a hangulat remek a szalonna sütésenÖnkéntesek lelkes csapata

 

Elérkezett a várva várt szalonnasütés napja. Önkéntesek lelkes csapata már reggel óta szorgosan készíti elő a terepet az esti mulatságra, és az időjárás is egész bíztatónak ígérkezik. Hogy azért mégse bízza el magát a társaság túlságosan, egy gyors zuhéval megörvendeztetik az égiek az egybegyűlteket, természetesen szigorúan azután, hogy kinn minden gondosan elő lett készítve a sütögetéshez. Ez talán sokaknak bosszúságot okozott volna, egyeseknek talán az összes kedve elment volna az estétől, de szerencsére az est házigazdáinak, Traudelnek és Viktornak semmi nem törhette le sem a lelkesedését, sem pedig arcukról a széles mosolyt, amivel egész este a vendégekhez fordultak.

Hogy senki ne érezze azt, hogy a szalonnasütögetés közben terjengő mennyei illatokat érezvén szinte az éhhalál kerülgeti, előételként lángost fogyaszthattak az egybegyűltek, majd miután mindenki gondoskodott arról, hogy ne üres gyomorral fogjon neki a sütögetésnek, kezdődhetett a munka! Munka, mert bizony a finom falatokért meg kellett dolgozni, de aki kiállta a vizes fű, a szemet csípő füst és az olykor jeges fuvallatoknak ugyan nem mondtató, de fel-feltámadó hideg szél jelentette megpróbáltatásokat, annak bizony nem maradt el a jutalma: kolbász, szalonna, hagyma, no meg persze finom zsírral csepegtetett kenyér volt fáradozásának és kitartásának jutalma.

Bár a hideg valószínűleg nem sokaknak okozott problémát, köszönhető ez természetesen a jó társaságnak, ami mindig képes feledtetni az ember búját-baját, és persze az itt-ott előkerülő házipálinkának, ami szintén jeleskedik az imént említett szuperképességekkel, ráadásul a hőérzetet is pozitívan befolyásolja – hát mi ez ha nem varázsital?! 

Hogy a zsíros falatok senkinek ne viseljék meg túlságosan a gyomrát, a szervezők egy kis testmozgással is készültek, hiszen mihelyt a DJ pult mögül felcsendültek a jobbnál jobb magyar slágerek, a legkisebbektől a legidősebbekig rögtön mindenki megérezte a lábában a bugit!  Így hát együtt rophatták kicsik és nagyok amíg csak a talpuk bírta, az est végén pedig – eső ide-vagy oda – mindenki szép élménnyel gazdagodva térhetett haza.