Svájcban járt a világ legjobb íjásza

Mónus József előadássorozata: Zürich, Bázel, Glattfelden, Olten

/ Heil Kristóf Mihály /
heil.kristof.mihaly képe
Svájcban járt a világ legjobb távlövő és harci céllövő íjásza, Mónus József, a Farkas. A világ legjobb távlövő íjásza október 12. és 15. között négy helyszínen tartott előadást és bemutatót Svájcban, sorrendben: Zürichben, Bázelben, Glattfelden és Oltenben. Általábanl több, mint száz ember volt kíváncsi Mónus József előadásaira.
Mónus József íjászbemutatója GlattfeldenbenÍjakMónus József íjászbemutatójaMónus József előadása Zürichben

Mónus József, a Farkas a távlövőíjászat egyeduralkodója Ázsiától Amerikáig, az egész világon. Többek között 24 világrekordot tart, négyszeres világbajnok, szintén négyszeres eurázsiai bajnok, Európa-bajnok, megnyerte a nagy presztízsű, törökországi Hódítók kupáját és a Kahramanmaras-i bajnokságot, hat alkalommal lőtte fel a magyar zászlót a World Archery világrekord-listájára. Legnagyobb lövése 653 méter, amellyel egy hétszáz éves csúcsot döntött meg Mongóliában. Világversenyek közötti felkészülése során úgynevezett „bástyalövésekkel” kívánja felhívni a világ figyelmét dicső múltunkra.

Mónus három előadást és egy bemutatót tartott a Svájcban élő magyaroknak, amelyet nagy érdeklődés fogadott. A kétórás előadások magával ragadták az érdeklődőket, amit jól szemléltet, hogy minden rendezvényt követően órákon át tartó kötetlen beszélgetések alakultak ki az előadó és megjelentek között, ahol az íjászat mellett téma volt a magyarság hagyományainak ápolása és a nemzeti öntudat megtartásának fontossága is.

Mónus elmondása szerint nem önmaga dicsőségére indul el, és nyeri meg a versenyeket., hanem minden győzelmét a magyarságnak ajánlja fel, és az ország régi dicsőségének szeretne emléket állítani. „A győztes jogán megmutatni a világnak a magyar zászlót”- foglalta össze ars poétikáját Mónus.

A glattfeldeni bemutatón készült videó elérhető itt.

 

Az előadássorozat főszervezői: Bakocs Michel és Sztruher Szilvia

Fotók: Bakocs Michel, Sztruher Szilvia, Heil Kristóf Mihály

Videó és vágás: Mónus József, Sztruher Szilvia, Heil Kristóf Mihály