Sütő- főző kurzus indítása a São Pauló-i magyar közösségben

Sütő- főző kurzus indítása a São Pauló-i magyar közösségben

/ Kelemen Bettina /
kelemen.bettina képe
A kurzus indítását hosszas szervezés előzte meg, hiszen fel kellett mérni a konyha felszereltségét, minden eszközt beszereztünk ami hiányzott, valamint a kurzus lebonyolítását is át kellett gondolni.
zserbótarhonyáshúspogácsafánk

A kurzus első hónapját tekintve három alkalmat hirdettünk meg, ebből kettő felnőtt, egy pedig gyermek alkalom. A változatosságra törekedve felnőttek számára először sütemény alkalommal készültünk, ahol egy összetettebb receptet készítettünk el, ez alkalommal ez a zserbó volt.

A második alkalomra egy főétel-sütemény kombinációra esett a választás, ez a tarhonyás hús, és fánk lett. Tudtuk, hogy nagy érdeklődéssel várják a kurzust, és ezt mutatja az is, hogy mekkora túljelentkezés lett mindkét alkalommal. Gondolnunk kellett a sütési/kelesztési időre is, ekkor minden alkalommal egy prezentáció keretein belül bemutatjuk az adott étel eredetét, esetleges feltalálóját, többféle elkészítési módját. Valamint a felmerülő kérdésekre is válaszolunk legjobb tudásunk szerint.

A gyerekek számára egy könnyen elkészíthető süteményre volt szükség ami közkedvelt, így esett a választás a sajtos pogácsára. Számukra egy interaktív játék töltötte ki a kelesztési időt. A recept minden elemét elrejtettük a magyar ház területén, nem valós elemekkel együtt, ezeket összegyűjtve kellett újra alkotniuk az eredeti receptet segítség nélkül.

Minden alkalom másabb, mint a többi számunkra is. Hiszen különböző ételek, más kihívásokkal, más résztvevőkkel. A kurzus indításának a célja az volt, hogy kicsit fellendítsük a közösségi életet a magyar házban, és azt látva, hogy minden alkalomra jönnek új emberek, érdeklődve további programokról, és csoportokban dolgozva új barátságok köttetnek, úgy gondolom célunknak megfelelő irányban haladunk.