Sonomai adománygyűjtés

Testvérvárosi csereprogramra Tokajjal

/ Pál Krisztina /
pal.krisztina képe
"Egy este Tokajban" címmel rendezték meg március 10-én a Sonoma–Tokaj Testvérvárosok Bizottságának adománygyűjtő vacsoráját.

A két város már a 19. század óta, történelmi és borászati kapcsolatokkal rendelkezik, ugyanis Haraszthy Ágoston, aki a kaliforniai szőlőtermesztés atyja volt, Sonomában alapított borászatot, ami a mai napig működik. A Bizottság elindított egy csereprogramot,aminek a támogatására rendezték a vacsorát. A program lényege, hogy egyik évben Tokajból Sonomába, másik évben pedig Sonomából Tokajba küldenek egy még tanuló vagy fiatal borászt annak érdekében, hogy a borkészítés tudományának elsajátítása mellett gyakorlatot szerezzenek kereskedelmi, üzleti és partnerségi kapcsolatok építésében is. 

A jó hangulatú vacsorán 107 vendég vett részt. Az Első Kaliforniai Huszár Regiment bevonulását követően Tóth Sylvia, Sonoma–Tokaj Testvérvárosok Bizottságának társelnöke, valamint dr. Voisin Éva, San Francisco-i tiszteletbeli konzul köszöntötte a vendégeket. 

A vacsora elfogyasztása után a Corvinus Magyar Kamarakórus előadását hallgathatták meg a vendégek, majd az Eszterlánc Néptáncegyüttes egyik párja mutatott be mezőségi táncokat.