Shakespeare születésnapi felvonulás Stratford-upon-Avon-ban

/ Tóth Enikő Sára /
toth.eniko.sara képe
A Birminhgami Magyar Tanoda nagy megtiszteltetésben részesült, mivel április 27-én, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövettel vonulhattak kis diákjaink magyar népviseletben, a Stratford-upon-Avon-ban megrendezett Shakespeare emléknapon.
zászlóbontás a menet végállomásánIndulás a városházárólTanoda diákjai és a nagykövetBirminghami Magyar Tanoda gyermekei és a nagykövet

A Birminhgami Magyar Tanoda hatalmas megtiszteltetésben részesült, mivel április 27-én, Szalay-Bobrovniczky Kristóf nagykövettel vonulhattak kis diákjaink magyar népviseletben a Stratford-upon-Avon-ban megrendezett Shakespeare emléknapon. A városházán való gyülekező és rozmaringtűzés után kezdetét vette a másfél órás felvonulás. A meneten Shakespeare társaságok, különböző nagykövetségek és néhány ország is részt vehetett. A lengyel, a kínai és az amerikai résztvevők mellett a Birminghami Magyar Tanoda képviselhette hazánkat. A gyerekek népviseletben sétálták végig az útvonalat, melynek végállomása a Stratford-upon-Avon-ban megtalálható Holy Trinity Templom. Ebben az 1210-ben felépült templomban van eltemetve Shakespeare, a XVI. század híres drámaírója. A felvonulók egy-egy sárga tulipánt helyeztek a sírra, ezzel emlékezve a híres Stratford-upon-Avon-i születésű William Shakespeare-ről.