Sebestyén Márta és Andrejszki Judit koncertje Londonban

Tízéves a Szent István Ház

/ Dr. Harrach Gábor /
harrach.gabor képe
Tízéves az angliai magyarok egyik legnagyobb központja, a Szent István Ház, amelynek történetét és főbb tevékenységeit egy korábbi írásban (Magyar katolikus közösségi élet Angliában) már részletesen bemutattuk a korosiprogram.hu oldalon.
Ünnepi szentmiseAndrejszki Judit és Sebestyén MártaA Csillagszeműek gyermektáncosaiPillanatkép a fogadásról

Az április 15-én megrendezett ünnepség keretében Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok lelkipásztori ellátásával megbízott esztergom-budapesti segédpüspök a közeli Szent János-templomban tartott – Paul McAleenen westminsteri segédpüspökkel és Gerard Quinn esperessel közösen – ünnepi misét. Cserháti püspök, aki a tíz évvel ezelőtti átadáson is részt vett, prédikációjában úgy fogalmazott: a Szent István Ház azt az egységet hirdeti, ami Isten és magyar gyermekei között jött létre.

Az ünnepi misét követően a Házban az angliai magyar diaszpóra kiemelkedő képviselői számára adtak fogadást. A jubileumi megemlékezést – az egy nappal korábbi jótékonysági koncert megismétléseként – Andrejszki Judit és Sebestyén Márta nagysikerű esti koncertje zárta: a neves művészek az európai régizene és a magyar népdal világából hoztak létre izgalmas zenei ötvözetet.

(Fotók: Kelemen Lehel)