San Franciscoi-i cserkészbál

/ Hajdú Zsuzsanna /
hajdu.zsuzsanna képe
Súlya van az időnek, és annak, amit a magyarságért teszünk – mondta beszédében Széles Tamás a San Francisco-i cserkészbálon. A nemrégiben kinevezett Los Angeles-i főkonzul arra hívta fel a figyelmet, mennyire fontos az a munka, amit a cserkészet, valamint a magyar iskolák vállaltak fel szerte az Egyesült Államokban. Az év egyik legnagyobb magyar rendezvényére idén is sokan voltak kíváncsiak, a hangulat, a finom vacsora valamint a környezet pedig okot is adott arra, hogy egy kellemes estét tölthessen el itt a helyi magyar közösség.
az Első Kaliforniai Huszár Regiment az est főszervezője Pataki Ildikó köszönti a vendégeketaz estre Széles Tamás Los Angelesi főkonzul is ellátogatottNémeth Maurus a Katolikus Misszió vezetője köszönti a vendégeket

Az estet a tavalyi nagy siker után újra a csodálatos környezetben található Green Hills Country Klubban rendezték meg, 160 vendég, valamint számos díszvendég – köztük Széles Tamás Los Angeles-i főkonzul, valamint dr. Voisin Éva tiszteletbeli főkonzul – részvételével. A bál az első Californiai Huszár Regiment bevonulásával kezdődött, majd Pataki Ildikó a bál szervezője köszöntötte a vendégeket.

„Míg ilyen pezsgő élet van a magyar templomokban, a cserkészetben és a magyar iskolában, addig fennmaradásunk távol a hazától nincsen veszélyben.” – mondta az est háziasszonya, aki azt is hozzátette hogy a San Francisco-i magyarság legrégebbi élő hagyománya ez a cserkészbál, mely szintén arra hivatott, hogy erősitse és mélyítse az öböl környéki magyarság összetartását.

Erre az összetartásra hívta fel a jelenlévők figyelmét Széles Tamás konzul is, aki háláját fejezte ki a San Francisco-i magyaroknak. Azt mondta, lecsengett már a nagy kivándorlási hullám az anyaországból, ennek ellenére a mai 15 millió magyar egyharmada távol él hazájától. És mivel nem érkezik utánpótlás, éppen ezért is sokkal nehezebb megtartani nemzeti értékeinket a határokon túl. Ebben a munkában van óriási szerepe a cserkészetnek valamint az iskoláknak, ahol magyar szellemben nevelik az itt élő fiatalságot. Ezt meghálálva Magyarország Los Angeles-i főkonzulátusa nevében elismerő okleveleket adott át Kelemen Ildikónak, Rácz Árpádnak valamint Pigniczky Rékának.

Az idei cserkészbált Németh Maurus a Katolikus Misszió vezetője, valamint Magyari Köpe Gábor református lelkész nyitották meg. Ezután pedig magyar táncok következtek, a helyi tánccsoport közreműködésével. Idén is rengetegen támogatták a rendezvényt, ezért sok nyeremény várt azokra, akik a tombolák vásárlásával is adományoztak a helyi cserkészetnek. Az elmúlt évekhez hasonlóan a jó zenéről ismét a Baki Várnai Duó gondoskodott, akik magyar slágerekkel hajnalig szórakoztatták a vendégeket.