San Diego Cserkész Csapatból Mindszenty József Cserkész Csapat lett

/ Jakab Rita /
jakab.rita képe
Október 29. nemcsak azért nagy nap a San Diego-i Cserkész Csapat életében, mert megtartotta első jótékonysági vacsoráját, hanem azért is, mert hivatalosan is megkapta a végleges nevét: Mindszenty József Cserkész Csapat lett.
közönségcserkész fiúkműsorköszöntő

A San Diego-i, most már Mindszenty József Cserkész Csapat első jótékonysági vacsorája október 29-én volt. A téma a bor és szüret volt. A cserkészek a fél órás műsorban az ősszel és szürettel kapcsolatos verseket mondtak, népdalokat énekeltek, és meséltek a szüreti szokásokról. A műsor nagyon jól sikerült, a közönség hangosan nevetett a bormámort bemutató cserkész fiúkon, meghatódtak a cserkész lányok által kitűnően elszavalt Petőfi versen, együtt énekelték a kiscserkészekkel az „Érik a szőlőt”. Majd a résztvevők igazi magyaros vacsorát költhettek el.

Az est sikere nem csak a cserkészeknek köszönhető, hanem azoknak a szülőknek is, akik a háttérből segítették a rendezvényt. A 82 főt számláló vendégseregnek olyan vacsorát főztek, hogy mindenki megnyalta a tíz ujját, gyönyörűen berendezték a termet, majd hajnalig dolgoztak, hogy a rendezvény után minden a helyére kerüljön.

A nagy erőket megmozgató vezetőknek, Németh Lászlónak és Júliának, a lelkes cserkészeknek és a szabadidejüket nem sajnáló szülőknek köszönhetően a cserkész csapat újabb fontos lépcsőfokot tett meg a jótékonysági vacsora megrendezésével, és most már nem a San Diego-i Alakuló Cserkész Csapatról kell beszélnünk, hanem egy érettebb, sokat munkálkodó, és pozitívan a jövőbe néző Mindszenty József Cserkészcsapatról.