Rovásírás a hamburgi őszi gyereknapon

/ Dosztán Kornélia /
dosztan.kornelia képe
Eidelstedt-i német cserkésztestvéreink jóvoltából meghívást kaptunk a közösségük nagyszabású őszi gyereknapjára, ahol rengeteg programmal várták a gyerekes családokat.
Rovásíráson alapuló rejtvény és a jutalom csokikAz Aranyszabály szövege németül rovásírássalCserkészfoglalkozás, zászlófelvonás

A több, mint ötszáz résztvevő számára különféle állomásokkal készültek a szervezők: táblajátékokkal, kézműves foglalkozásokkal, ügyességi játékokkal, akadálypályával. Továbbá fejtörő, gondolkodós programokkal szintén találkozhattunk, és a reformációról is tanulhattak a gyerekek.
Mi magunk is, magyar royal rangerként készültünk játékkal: a hozzánk látogatók megismerkedhetettek velünk, és rajtunk keresztül egy kicsit Magyarországgal. Magyar rovásíráson alapuló rejtvényünk megfejtése után minden gyerek örömmel vette át a jutalom csokit. A kitartóbbak a Bibliából az Aranyszabály teljes rovásírásos szövegét is megfejthették, persze még több csokiért, és akadt olyan gyerek is, aki már az első szóból rájött a megoldásra. Az alkalom végén zenés dicsőítés, és éneklés várta a gyerekeket, a legkitartóbbak pedig a program végén curry-s sült krumplit fogyaszthattak.
A program egy hagyományos cserkészfoglalkozással kezdődött, ahol közösen énekeltük a ranger indulót. Külön öröm, hogy ez alkalommal két új ranger tett ígéretet, és kapta meg az új nyakkendőjét.