Református Baba-Mama kör indult Brémában

Mustármagot vetettünk

/ Adamekné Németh Zsófia /
adamekne.nemeth.zsófia képe
Immár Brémában is elindult egy magyar nyelvű, keresztény szellemiségű baba-mama kör, ahol havi rendszerességgel találkozhatnak a gyermekükkel otthon lévő édesanyák, hogy tapasztalatot cseréljenek és egymás hite által erősödjenek.
Református baba-mama kör Brémában
2018. november 14-én először volt lehetősége a magyar édesanyáknak a brémai magyar református gyülekezeti tagok által életre hívott baba-mama körön részt venni. A program célja a gyerekek és az édesanyák örömteli találkozásán és a közös mondókázáson túl az, hogy az édesanyák a keresztény hitet és értékrendet alapul véve vitassanak meg nevelési kérdéseket. A közös imádságra való lehetőségnyújtás integráns része a programnak. Az együttlét nyitott minden olyan környékbeli magyar édesanya számára, aki szimpatizál a fentebb említett célkitűzésekkel, így már az első alkalmon sem csupán református felekezetű édesanyák voltak jelen. 
 
A 2019 májusáig tartó időszakban Brouwer Pálhegyi Krisztina blogján található, a kapcsolatra épülő következetes (KÉK) nevelést körüljáró témákat fognak az édesanyák közösen feldolgozni. A baba-mama körre minden hónap második szerdájának délelőttjén kerül majd sor. A helyszínt az egyik édesanya biztosítja saját otthonában.