Radnóti est Hamburgban

A magyar költészet napja alkalmából

/ Dosztán Kornélia /
dosztan.kornelia képe
A költészet napja alkalmából Radnóti életével és verseivel találkozhattak a hamburgi és környéki magyarok 2024. április 13-án Laczkó Vass Róbert és Szép András előadásában, németországi körútjuk második állomásán.
Radnóti előadás

"Megdolgoztunk ezért az előadásért, a járványhelyzet miatt pedig szó szerint kiböjtöltük az érvényes bemutató lehetőségét. Az online kalandorkodást eleve méltatlannak találtam, ezért vártunk, és hozzácsiszolódtunk a művekhez. Szép Andrásnak innen is köszönöm az “Erőltetett menet” szívbemarkoló akkordjait, közös munkáink talán legszebb, igazán letisztult szerzeményét játssza el ebben az előadásban.’’

A teljes cikk itt található:

http://laczkovass.ro/hu/nemetorszagba-keszulnek-a-radnoti-rekvizitumok-a...

Egy évvel ezelőtt Petőfit adták elő, most a járvány előtt megszületett ötlettel, a Radnóti versekkel érkeztek, zenés, énekes formában, zongora kísérettel. Nagyon örülünk, hogy szép és színvonalas előadást láthattunk és hallhattunk. Kiemelkedően fontos részét képezi a kultúra és irodalom terjesztése a diaszpórában élő magyarságnak, hiszen viszonylag ritkán van lehetőség magyar nyelvű színelőadáson részt venni külföldön. Annak is örülünk, hogy a fiatal, tizenéves korosztály is képviseltette magát a programon, valamint a magyar kultúra és irodalom kedvelői is eljöttek erre a kivételes alkalomra. 

Az előadás után közös beszélgetésre volt lehetőség, illetve a szerző könyveiből is lehetett vásárolni. Köszönjük szépen az értékes előadást!