Programajánló: Cserkész fiúest tiniknek

/ Kisbán Petra Mária /
kisban.petra.maria képe
Zöldnyakkendős fiaink november 22-én, pénteken este 18 órakor találkoztak a Goringi Cserkész táborhelyen. Miután berendezkedtek elkezdődött a vacsora előkészítése és megfőzése, mely mind a srácok feladata volt.
Vacsora készítés közben"Így tartsd!"Kések az estreTűzgyújtás - bevezető

Szorgalmas kezek kezdték pucolni a krumplit, a hagymát, vágták a kolbászt és darabolták a krumplit legényes méretekre. Míg a krumpli megpuhult a tűzön, előkerültek különböző kártyajátékok, illetve még egy TABU kört is lejátszottak. Mivel az idő közben gyorsan repült, a játékok végére már pont teríteni lehetett a vacsorához, mely a sok tengermély gyomorban gyorsan el is tűnt. A vacsora után mindenki összekészülődött a lefekvéshez, és az est utolsó programjaként megnézték az Alpha című filmet, mely az őskorszakban játszódik, és bemutatja, hogyan lesz egy fiúból alfa, azaz a népe vezére.

Szombat reggel mindenki sokáig aludt, kipihenhette a hét fáradalmait, majd reggeli és délelőtti program következett. Reggelire virslit és különböző zöldségeket pirítottak tűzön, melyből csak az tudott lakmározni, aki előtte kifaragta saját nyársát. Reggeli után különböző túlélési skilleket sajátíthattak el a fiúk, kezdve a különleges tűzgyújtásokkal (szikragyújtó és faforgács). Folytatva a faragással: hogyan kell finoman felfejteni egy fa kérgét anélkül, hogy az leesne a fa törzséről; „több funkciós fa” kialakításával, melyre például sípot alakíthattak ki a leleményesebbek.

A sok szorgalmas, és kitartó munka után már csak a pakolás és az utazás volt hátra. A fiúest után délután tartotta a csapat a foglalkozását, melyre öt pár csillogó szem érkezett, reméljük a következő fiúest is legalább ilyen sikeres lesz!