Petőfi tiszteletére

/ Vadlövő Gabriella /
vadlovo.gabriella képe
Fontos szerepet játszik a magyar kultúra ápolása a Macedóniai Magyarok Teleház Szervezetében. A különféle kulturális események mindig megmozgatják a szkopjei magyarok zömét. Nem volt ez másként a magyar költészet napján sem, amikor is a szkopjei Matica könyvesbolt helyiségei megteltek a Teleház tagjaival.
Paszkal Gilevszki műfordító és Klein András nagykövet A kultúra összehozPetőfi költemények a Teleház tagjainak előadásábanMegtelt a Matica könyvesbolt

Könyvhalmok között, méltó helyen ünnepeltük meg a magyar költészet napját. A Petőfi emlékévhez kapcsolódóan idén csak a magyar költő és forradalmár versei hangzottak el magyar és macedón nyelven. Petőfi Sándor költeményeit magyar nyelven a Teleház tagjainak előadásában hallgathatták meg az érdeklődők. Az eseményen Klein András Magyarország szkopjei nagykövete is részt vett, az ünnepi összejövetel díszvendége pedig Paszkal Gilevszki műfordító volt, aki több kötetnyi Petőfi verset fordított macedón nyelvre. A Matica Makedonska könyvkiadó vendégeként közösen ünnepelte a magyar költészet napját a Macedón-Magyar Baráti Társaság, és a Teleház.