Őszi vásár a Hungáriában

/ Mostafa Nóra Farida /
mostafa.nora.farida2023 képe
A buenos airesi magyar közösségben idén első alkalommal rendezték meg május 20-21 között az őszi kézműves vásárt.
magyar savanyúságfőzéskürtöskalàcsnèpművèszet

A buenos airesi magyar közösségben idén első alkalommal rendezték meg május 20-21 között az őszi kézműves vásárt. A májusi vásár újdonságnak számított, hiszen a korábbi években évi egy alkalommal decemberben tartották meg a kézműves vásárt karácsony előtt.

A vásár szervezői szívesen fogadtak minden érdeklődőt. A vásárba látogatok kipróbálhatták a magyar gasztronómia jól ismert egytálételeit, pékáruit, és befőttjeit. A népművészet iránt érdeklődők vásárolhattak különböző magyar népi motívumokkal díszített termékeket, számos helyi kézműves mestertől. A vásáron természetesen olyan árusoktól is lehetett vásárolni, akik nem tartoznak a magyar közösséghez, viszont alkotásaikkal  színesítették a vásárt, mint könyvkötők, bőrdíszművesek, és játékkészítők.

A Zrínyi Ifjúsági Kör leendő ösztöndíjas diákjai tombolát árultak a vásárban, és az ebből befolyt összeggel az idei magyarországi tanulmány útjukhoz lehetett hozzájárulni. A cserkészek vezették a vásár gasztronómiai részlegét. Többek között olyan klasszikusokat kóstolhattak meg az érdeklődők, mint a kürtöskalácsot, pörkölt nokedlivel, valamint a  forralt bor. A kétnapos vásár alatt rengeteg olyan érdeklődő fordult meg, akik korábban nem tudtak sokat a magyar kultúráról, ám az itt el töltött idő alatt kicsit közelebbről is megismerkedtek az ország kultúrájával, szokásainkkal.