Őszi kézműves foglalkozás a Genfi Magyar Kulturális Központban

/ Rengei Boglárka /
rengei.boglarka képe
Szeptember óta próbáljuk felmérni a különböző korosztályok igényeit, és ennek megfelelően időszakos vagy rendszeres programokat szervezni ezekre a kérésekre reagálva. Ennek az új kezdeményezésnek a keretén belül a Baba-Mama Klub mellett a genfi magyar közösség egyik tehetséges tagjának vezetésével minden évszakban egy-egy kézműves foglalkozást tartunk a kisiskolásoknak a Kulturális Központban.
Fújjunk!Az aljnövényzet készÁll a fa, már csak a gomblevelek hiányoznakA büszke művészek

Koncsek Gabriellának köszönhetően így azok is elsajátíthatnak új kézműves technikákat és fejleszthetik művészi képességeiket, akik nem tudnak a szerdai magyar iskolás foglalkozásokra járni.

Az őszi foglalkozás a megszokott szárított faleveles és tobozos alkotásokon jóval túlmutatott: négy különböző technikát ismerhettek meg a gyerekek az ötletgazdának köszönhetően. Először is minden gyerkőc kapott egy négyzet alakú vásznat, amire első lépésként aljnövényzetet varázsoltak egy számomra teljesen új, fújós módszerrel. A temperát kellő vízzel fel kell hígítani, hogy a vászonra cseppentés után szívószállal fújható legyen. Így magas füvű szavannák és aranybarnás avarok születtek minden apró tehetség kreációjaként.

Második lépcsőben a felhők következtek: világos és sötétkék kikevert festéket kapott mindenki egy pohárban, amibe szintén a szívószál segítségével buborékokat kellett fújni. Ezek az óriás buborékok azután úgy kerültek a pohárból a képre, hogy mindenki megfordította a vásznát és a pohár fölött kipukkasztották a festékbuborékokat. Így fantasztikusan élethű, körkörös szélű felhőcskék tarkították a lányok-fiúk alkotásait.

Mindezek után, mindenki a kedvének megfelelő formájú ágas-bogas fát rajzolt színes papírra, melyet azután kivágott és ráragasztott a vászon közepére. Így most már csak a levelek hiányoztak, melyeket nem másból, mint gombokból ragasztottak fel a kis lurkók a művekre. A művek megkoronázásaként Gabi mindenkinek tartogatott egy meglepetést: kis baglyot ültethetett mindenki egy kellően vastag faágra vagy a fatörzs odvába.

Nagyon büszkén álltak fel a gyerekek a másfél órás foglalkozásból, minden szülő örömmel fényképezte a nyolc mosolygó tehetséget a Kultúrközpont udvarán.

Legközelebb december 2-án, Koncsek Gabi téli foglalkozására várunk minden művészvénájú kisgyereket szeretettel!