Az őszi fekete sereg toborzás

Garfieldi és New York-i cserkészcsapatok nagycserkész kirándulása

/ Hadi Luca Mária /
hadi.luca.maria képe
A cserkészcsapatok összefogtak, hogy egy remek kirándulás részesei legyenek.
Őszi nagycserkész kirándulás, GarNYŐszi nagycserkész kirándulás, GarNYŐszi nagycserkész kirándulás, GarNY

Beköszöntött az ősz, a cserkészfoglalkozások elkezdődtek. Garfieldon az előző évnél jóval több gyerek jelentkezett cserkésznek, jelenleg a csapatban több mint ötven tag van. Ez hatalmas öröm és ezzel együtt kihívás is, hiszen szükség van az elkötelezett vezetőkre, hogy minden cserkész összejövetelen és programon készen álljanak, talpon legyenek, vidáman, meggondoltan. A 38. számú Rozgonyi Cicelle és 6. számú Gábor Áron cserkészcsapatban ha kiesik egy-egy vezető betegség, vagy egyéb ok miatt, mindig lehet számítani a korábbi vezetők és a szülők segítségére is. Így történt ez szeptemberben is, amikor nagycserkész kirándulást szerveztek a New York-iakkal karöltve. A két csapat remekül kiegészítette egymást.

A hétvégét a Harriman State Parkban töltöttük, kempingben. A ragyogó napfényben, a hűvös levegőn játszottunk, portyáztunk, hogy minket is bevegyen Mátyás király a híres fekete seregbe. Legyűrték a bátor vitézek hajnalok-hajnalán a betolakodó török felderítőket, mert éberen vigyázták egész éjjel a tábort. Visszaszerezték a hollótól Mátyás király gyűrűjét, megismerkedtek a malommal, amit előszeretettel játszottak a pihenő időben és sok trófeát szereztek a vadászat során.

Ugyan fáradtan, de jó élményekkel gazdagodtunk. Ezekből a kalandokból félre tehet mindenki a szürkébb hétköznapokra és megerősítheti az összetartozás érzését a velük hasonló környezetben élő gyerekekkel, fiatalokkal.