Online magyar iskola Gold Coast-on

/ Róth Eszter /
roth.eszter képe
Kezdetét vette az online oktatás Gold Coast-on! A mostani körülmények miatt szüneteltetnünk kell a hagyományos oktatást, ez azonban nem tántorított vissza minket az órák megszervezésétől.
Az online tanítás világa

Amíg a személyes részvétel nem lehetséges, mindenképp szerettünk volna megoldást találni, és más körülmények között lehetőséget biztosítani a magyar tanulásra. Kézenfekvő megoldás az online tanítás, de azért hordoz kihívásokat magában, főként azok számára, akik akárcsak én, eddig nem tanítottak az interneten. 

Néhány online konferencia, és workshop után össze is állítottuk az “osztályokat”, és megkezdődött az órák szervezése. Nagy örömömre a szülők is érdeklődően és együttműködően álltak a kezdeményezéshez, és a gyerekek is mosolyogva fogadtak már az első alkalommal a kamerán keresztül.

Internetes hirdetésünk által még többen értesültek, erről az új lehetőségről, így folyamatosan egyre többen csatlakoznak magyaróráinkhoz. 

Különböző korosztályú és szintű csoportok vannak, de minden csoport  elsődleges célja a magyar nyelvi készségfejlesztés. Van olyan csoport, ahol a gyerekek csak most kezdenek tanulni magyarul, és vannak akik szinte anyanyelvi szinten írnak, olvasnak is, azonban számukra is fontos a fejlődés és műveltségük bővítése.
Reméljük hamarosan személyesen is megismerkedhetünk, addig is minden héten online találkozunk!