Októberi majális

Lángosfesztivál - a Melbourne-i Magyar Központban

/ Mészáros Béla /
meszaros.bela képe
A Melbourne-i Magyar Központ Néptáncegyüttese – a Fonó – sikeres programot bonyolított múlt vasárnap. A hazai gasztronómiai sokszínűség egyik szeletének bemutatására vállalkozott. Lángosfesztivált szerveztek az itteni tavasz nyitányaként, ahol szerény számítások szerint is legalább 1500 lángost készítettek.
A lángosnyújtáshoz minden kézre szükség volt.Sütni, sütni, sütni!Megérte a sort kivárni!Melyiket válasszam?

Mint megtudtam, ez volt az első fesztiváljuk, és az ötletet is a Magyarországon kapható különféle ízesítésű lángosok adták. Aznap itt Melbourne-ben lehetett sima, sajtos-tejfölös, kapros-ordás, ajváros, friss zöldséges, édes (nutellás, lekváros) és kolbászos lángost is kapni. Legnépszerűbb a sima lángos volt, de fogyott a kolbászos és a zöldséges is.

  • A Fonó Néptáncegyüttes táncosait és azok családtagjait is beszámítva sem voltunk 15 főnél többen, akik a fesztivál körüli mindenféle munkában résztvevőként ott lehettünk. De mindenki szívesen és örömmel tette a dolgát, mert tervünk szerint a fesztivál bevételét a táncegyüttes kalotaszegi viseletének elkészíttetésére fordítjuk. Hálás köszönet mindenkinek a segítségért és a részvételért is – tette hozzá Bartha Gyöngyi főszervező.

Annak ellenére, hogy reklám tekintetében is nagyrészt a social média állt csak rendelkezésükre, illetve a magyar közösségekben elhelyezett plakátok, szórólapok, - a főszervező elmondta -, őket is meglepetésként érte, hogy ennyi ember érdeklődött a fesztivál és a jó lángos iránt. Épp ezen felbuzdulva legközelebb is bizonyosan megrendezik, és még többféle színes programmal ötvözve még sikeresebbé teszik ezt a kezdeményezést.

Fotó: Madai Sándor