45. Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztivál

/ Bakonyi Anna /
bakonyi.anna képe
Színes programok várták a közönséget a 45. Nyugat-Kanadai Magyar Néptánc Fesztiválon október elején Saskatoonban. A háromnapos rendezvényen színes programok várták a kicsiket és nagyokat egyaránt.

Már az érkezés napján, hajnalig tartó táncházat tartottak. Természetesen ez a program egyik nap sem maradhatott el. Minden alkalommal Fundák Kristóf és Fundák – Kaszai Lili vezették a táncházat, a talpalávalóról pedig a Dűvő zenekar gondoskodott. A késő délutánonként megszervezett gyermek táncházat, szintén a házaspár vezényelte le, ugyanakkor a gyermekek számára a Cifra and Friends gondoskodott a zenéről.

Szombaton tartották a gálakoncertet, ahol nyolc tánccsoport lépett fel. A koncert elején megemlékeztünk Kamill Aptról, aki központi alakja volt a nyugat-kanadai néptánc fesztiváloknak.

Vasárnap különböző workshopokat szerveztek. A délelőtt a gyermekeké volt. Lehetőségük nyílt énekes, táncos, kézműves foglalkozásokon részt venni. Délután a felnőtteken volt a sor. Új táncot tanulhattunk az oktatóktól. Ezt követően pedig magyar népdalokat énekeltünk. A vasárnap tanultakat már az aznap esti táncházban alkalmazhattuk, hiszen a zenészek játszották az újonnan megtanult dalokat.