Nyelvek, kultúrák fesztiválja a chesteri Storyhouse-ban

/ Boldizsár Zsófia Ágnes /
boldizsar.zsofia.agnes képe
A chesteri Storyhouse idén ismét megrendezett egy, a tavalyihoz hasonló, több napos programsorozatot, melynek célja, hogy a Chesterben együtt élő nemzetek bemutathassák kultúrájuk egy-egy szeletét a többieknek. A Chesteri Magyar Közösség is lehetőséget kapott a bemutatkozásra.
Táncház a chesteri Storyhouse-banMesemondó délután a chesteri Storyhouse-banMagyar étel kóstolóChesteri Magyar Közösség

A családi programként is tökéletes, ingyenes rendezvényen rajtunk kívül többek között brazilok, kínaiak, olaszok, görögök programjaival találkozhattunk. Mivel a Szóló Szőlő Chesteri Magyar Tanoda tanodanapja egy napra esett ezzel a rendezvénnyel, a szombati napon a tanodások segítségével vezényeltük le az interaktív magyar mesemondó délutánt, valamint versmondással, népdalénekléssel, néptáncbemutatóval és táncházzal vártuk a chesteri és a távolabbról érkező érdeklődőket.

Ezzel a fergeteges nappal még nem zárult le a hétvégi fesztiválon való részvételünk. A Chesteri Magyar Közösség pár tagjával vasárnap magyar ételekkel színesítettük a különböző nemzetek gasztronómiai palettáját: magyaros kenyérlángossal, körözöttel, padlizsánkrémmel, kolbásszal, disznósajttal vártuk az érdeklődőket, az édesszájúaknak kürtőskalácsot kínáltunk. Bátran elmondható, hogy nagy sikert arattunk! Jó élmény volt találkozni, beszélgetni más, Angliában élő külföldi közösségekkel, és megkínálni őket a magyar konyha finom falatjaival.