Nürnbergben járt a magyar Mikulás

/ Juhász Gergely /
juhasz.gergely képe
A Nürnbergi Magyar Kultúregyesület meghívta magához a Mikulást, aki tétovázás nélkül igent mondott a felkérésre, mert tudta, hogy bizony nemcsak Magyarországon, hanem Nürnbergben is nagyon várják őt a magyar gyerekek.
Nürnbergben járt a magyar Mikulás Nürnbergben járt a magyar Mikulás Nürnbergben járt a magyar Mikulás Nürnbergben járt a magyar Mikulás

2018. december elsején, szombaton, még a Mikulás délutáni érkezése előtt, a Nürnbergi Magyar Kultúregyesület önkéntesei megérkeztek az aznapi helyszínre, a St. Ulrich gyülekezeti termébe, hogy előkészítsék a terepet az aznapi programra. Termet díszítettünk, gondoskodtunk a hangosításról, a zenészek próbáltak, előkerültek a házi készítésű sütemények, kiterítettük a nagyszőnyeget a babáknak, a nagyobb gyerekeknek összekészítettük a barkácsoló eszközöket, és szépen lassan el is kezdtek érkezni az első családok a helyszínre. A gyerekek rajzoltak, adventi koszorút, karácsonyfadíszeket, üdvözlőkártyákat készítettek, a szülők megvitatták egymással az aktuális híreket, és a finom házi sütemények nagy része el is kelt a barkácsolás és a szülői beszélgetések alatt.

A terem megtelt, a zenészek muzsikáltak, és mikor már érezni lehetett, hogy a Mikulás a közelben jár, a szülők, a gyerekek, és a zenészek együtt énekelték el az oly kedves Mikulás-váró dalokat, mint a Télapó itt van vagy a Fehér karácsony. A sok szép ének meg is hozta az eredményét, a Mikulás megérkezett köreinkbe, és segítőivel felkészült a gyerekek megajándékozására. Mielőtt azonban ennek nekikezdett volna, az egyik bátor fiú, Alex, egy külön zongoraszámmal kedveskedett a Mikulásnak és a közönségnek. Alex produkciója után a Mikulás és segítői kibontották a zsákokat, és több mint kilencven gyereknek osztották ki a nekik járó ajándékokat. Virgácsot senki nem kapott, ami nagyon jó jel, így reménykedünk benne, hogy a Mikulás jövőre is eljön hozzánk Németországba. Miután minden gyerek megkapta az ajándékát, a bátor szülők és gyerekek még visszatérhettek a Mikuláshoz egy-egy extra fénykép elkészítésére. A Mikulás ezután elköszönt tőlünk, mert még nagyon sok dolga volt szerte az országban.

Köszönjük minden segítőnek, a zenészeknek és nektek, szülőknek a segítséget, a finom süteményeket, hiszen csak így, együtt, egymásért érdemes. Meg persze a mosolygó gyerekarcokért.