Nincs akadály, huj, huj, hajrá!!!

2023-as Központi Akadályverseny garfieldi szemmel

/ Hadi Luca Mária /
hadi.luca.maria képe
A Központi Akadályversenyen a garfieldi cserkészek sikeresen részt vettek.
AKI 2023AKI 2023AKI 2023

Filmoreban a hajnali, verőfényes napsütésben még csak a madarak trilláját és a szél susogását lehet hallani. Majd megérkeznek az első buszok, amelyek olyan korán értek oda, hogy még a tábor fel sem tápászkodott mély álmából.

István király népe végülis mind felsorakozik az alakuló téren és kezdetét veszi az akadályverseny, ahol István királynak seregének kell adományt gyűjteni, sereget szervezni, hogy Koppány ellen ki tudjon állni.

A küldetés jól sikerül. A nap végén sor kerül a döntő ütközetekre is. Együtt ünnepelhettünk a királlyal, a királynéval, és az egész udvarral egy hatalmas tábortűz mellett. Pajzsra emelték őket és felvillant néhány tűzijáték is.

Másnap került sor az eredményhirdetésre. Minden altáborban, amelyek korosztály szerint voltak elosztva, a lány és a fiú őrsök közül három-három helyezés lett. A garfieldi cserkészek elhoztak a Cserkész 1 és a Cserkész 2-ből is egy-egy zöld szalagot. Ezt a szalagot később fel fogják tűzni a csapatzászlóra, ott marad örök emlékül, e hőstett jeléül.

A Központi Akadályversenynek régre visszanyúló hagyománya van, de a járvány óta most először lehetett nagy létszámban megrendezni, még Kanadából is jöttek cserkészek. Ez a program körülbelül 24 óra alatt folyik le, ezért roppant esemény- és élménydús nap mindenki számára.

A pályán egy keretmese álcája közben cserkész-tudást kérdeznek a gyerekektől, ami visszatükrözi azt a sok tanulást, amire szert tettek az elmúlt év, vagy évek során. De ezzel egyidőben az együttműködésnek és a segítőkészségnek is nagy szerepe van. Ez remek kihívás az őrsök számára.