Newportba is ellátogatott a Mikulás

/ Kecskés Márta /
kecskes.marta képe
A newporti Nefelejcs Tanodába minden évben ellátogat a Mikulás. Az eddigi években ez volt az utolsó rendezvény, amelyet zárt körben töltöttek karácsonyi műsorral egybekötve, így zárták az évet. Ebben az évben bárki eljöhetett a Mikulás ünnepségre Newportból és a környékről is. Hosszú készülődés előzte meg ezt a napot, hogy a gyermekek és a családok minél jobban érezzék magukat.
babak.jpgjatszunk.jpgkezmuves.jpgvarjuk_a_mikulast.jpg

Eljött a várva várt nap és szombaton, a gyermekek legnagyobb örömére megérkezett Newportba is a Mikulás. Nagyon jó hangulatú délután volt. A szervezők gyönyörűen feldíszítették a termet, pici kuckókat varázsoltak a terem minden pontjára. A családok játszottak a társasjáték kuckóban, az asztalokat megteltek logikai játékokkal, társasjátékokkal, a kézműves sarokban gyönyörű alkotások születtek, készíthettek Mikulást, karácsonyi képeslapot és karácsonyfát is. A legkisebbekre is gondoltak, számukra kialakítottak egy játékokkal telített babasarkot, amit azonnal el is foglaltak, és önfeledten játszottak.
A büfében minden felnőtt megkóstolhatta az isteni finom illatot terjesztő forralt bort, és süteményekből sem volt hiány, amiket az anyukák készítettek. A családok nézelődhettek a karácsonyi vásárban, ahol csak kézzel készített gyönyörű portékákat árultak a jelenlévők. 
Majd elindult az előadás. Megérkeztek Mikulás segítői, a manók, és vidám kis történetbe vonták be a gyerekeket , akik izgulhattak azon, vajon Kornélnak sikerül-e elcsennie az összes csokit, vagy Karola fondorlataival megmenti azt a gyerekeknek. Sajnos Kornél még a Mikulást is eltérítette, de Karola a gyerekek segítségével fenyves erdőt varázsolt, hópihék táncoltak a színpadon, és a csengettyű és a gyermekek dala idevezette őt. Így mindenki örömére, végre sok megpróbáltatás után, megérkezett a Mikulás is, aki nagyon hálás volt a gyerekeknek, hogy segítették őt és megdorgálta Kornélt, akinek még a csokiját is meg kellett osztania a gyerekekkel. Jó volt látni a sok mosolygó arcot , amikor a gyermekek megkapták, a várva várt csomagot, beszélgettek a Mikulással, fényképek készültek vele.

Köszönet a szervezőknek, Deli Fóris Máriának és Fürjes Ongai Edinának a sok belefektetett munkáért, a hitért és a lelkesedésért, ami sosem hagyta el őket, a csodálatos és kedves Mikulásnak, a büfét létrehozó anyukáknak, a mindig jelenlévő és segítő önkénteseknek és családtagjaiknak, a megjelent árusoknak a lelkesedésért és a sok szép portékáért, minden anyukának, aki sütött valami finomat erre az eseményre, a karácsonyi hangulatot megteremtő zenét szolgáltatónak. Ezen felül és nem utolsósorban köszönjük mindenkinek, aki jelenlétével hozzájárult ehhez a gyönyörű naphoz.
A hangulatról pedig beszéljenek a képek.