Néptáncos magyar est és a Mikulás Paraguayban

/ Nagy Estilla Virág /
nagy.estilla.virag képe
A Paraguayi Magyar Egyesület 2018. december 6-án néptánccal gazdagított magyar estet tartott Asunciónban a helyi magyarok és nemzetközi érdeklődők számára.
A Paraguayi Magyar Egyesület elnökének köszöntő beszéde (Sánchezné Kovács Mária)Tömböly Dénes tiszteletbeli konzul és Marcali Kiss Melitta képzőművészA nézőközönségben Kalydy Vanda (Magyarország Buenos Airesi Nagykövetsége, első beosztott)Magyarország kiállítás
Az eseményre a paraguayi magyarság változatos programmal készült, továbbá Magyarország és a magyar kultúra bemutatását is célul tűzte. Az est folyamán a magyar és a nemzetközi közönség egyaránt megtalálhatta a kedvére való elfoglaltságot. Képviselték magukat a helyi magyar vállalkozások, sor került Marcali Kiss Melitta képzőművész festményeiből készült kiállítás megnyitójára, továbbá magyar szokás szerint megérkezett a Mikulás is, hogy ajándékaival meglepje a gyerekeket. 
 
A Kőrösi Csoma Sándor Program (KCSP) két, Buenos Aires-be kihelyezett néptáncos ösztöndíjasa: Nagy Éva Lívia és Papp András palatkai táncokat adtak elő, majd táncházat tartottak és megtanítottak a jelenlévőknek néhány alaplépést. Külön élményt jelentett, hogy az estet megelőzően lehetőség nyílt bejárni Asunciónt és környékét a néptáncosokkal, akik ezáltal megismerhettek több helyi magyart Budapesttől 12.000 km, Buenos Airestől pedig 1.300 km távolságra.
 
A paraguayi magyarok nagy örömére a december 6-i magyar esten jelen volt Magyarország Buenos Aires-i nagykövetségének első beosztottja, Kalydy Vanda. Jelen volt továbbá Tömböly Dénes tiszteletbeli konzul és köszöntőt mondott Sánchezné Kovács Mária, a Paraguayi Magyar Egyesület elnöke. Biztosan emlékezetes marad a közösségben a magyar est, mosolyokkal, népzenével és tánccal. Reméljük, jövőre újra ugyanitt!