CMT - Nemzetközi Barátság Nap

/ Székely Edina Emőke /
szekely.edina.emoke képe
Vallom és hiszem, hogy mióta ember él a földön mindig a közösségben való együttműködés ad az emberiség számára örömteli sikerélményt, tapasztalatot, barátságot és sok egyéb mást. A stuttgarti magyar közösségeket a felsoroltak jellemzik és éltetik leginkább.
Csöbörcsök TáncegyüttesCMTCsöbörcsök Táncegyüttes, művészeti vezetők Kemény József és felesége Ibolya

Fentebb leírt gondolataim egyre inkább körülölelik „kiküldetésem” mindennapjait. Számtalanszor tapasztaltam ittlétem alatt, hogy a közösség ereje hogyan lendít a közösen megálmodott cél irányába. Energiát, belefektetett minőségi munkát és szeretetet nem sajnálva éli minden napjait a Csöbörcsök Táncegyüttes is.

Ünnepek után visszatérve, új energiákkal felvértezve rögtön egy eseményekkel dús januári hónap elébe néztünk. Örömteli hangulatban láttunk neki a tennivalóknak.

Új esztendőnk első fellépése egy különleges felkérés volt, melynek a Csöbörcsök Táncegyüttes örömmel tett eleget. A fellépésre január 16-án került sor a stuttgarti vásár helyszínén, ahol Németország egyik legnagyobb turisztikai rendezvénye zajlott és melynek keretén belül szucsági, valamint palatkai táncokat adtunk elő az ott lévőknek.

A fellépés a CMT-n megrendezett Nemzetközi Barátság Nap keretén belül jött létre Bettinger-Bognar Dóra - a német-magyar társadalom elnöke és Pforzheim városa (A Csöbörcsök rendszeres fellépője az itteni ünnepségeknek) felkérésének köszönhetően. Mi képviseltük a németországi magyarokat.   

Győr városa és Pforzheim testvérvárosi kapcsolatot ápol egymással, így Boch Péter polgármester kiemelte, hogy hatalmas lehetőség a partnerrégiók számára, hogy bemutatkozhatnak a nagyközönségnek a több ezer ember által látogatott vásáron és turisztikai ajánlatukat népszerűsíthetik. 

A vásár egyik fő célja, hogy a turisztikai látnivalók, turisztikai ajánlatok és ezekhez szükséges feltételek, eszközök mind nyilvánosságot és reklámhelyet kapjanak, hogy az odalátogatók a számukra legjobb ajánlatot megtalálhassák. A vásárt színesítette az egész napos kis előadások sora. Láthattunk Hawaii-ról érkezett női csoportot, japán csoportot, olasz és sok más nemzetiséget képviselő együttest.

Öröm volt végignézni egy-egy produkciót, ugyanis rálátást ad egy másik kultúra világára és annak szépségére. Bízunk benne, hogy a mi produkcióink láttán sokan másokban is ez vagy ehhez hasonló gondolatok születtek meg.

Színes napot zártunk. Végül Győr-Moson-Sopron megye képviselete vendégül látott bennünket, ahol az otthon ízei és magyar-baráti közösség fogadott bennünket.