nemethne.scherman.piroska

2020.04.12.
Jancsikából Kiskirály
Húsvétra készülve, több családdal is beszélgettem. A gyerekeknek pedig a világhálón keresztül tartottam foglalkozásokat. Az egyik ilyen alkalom különösen is kedves számomra. Egy Rotterdamban élő hat éves, magyar kislánnyal beszélgettem. Az új ünnepi...
2019.12.19.
Cserkészek, cserkészek Hollandiába
Nagy fába vágta a fejszéjét a hollandiai cserkészcsapat lelkes gyerekserege, a vezetők és a szülők, amikor röpke két óra alatt egy teljes betlehemi istálló készítését vállalták. Segítségükre volt a lelkesedés mellett a napi parancs bátorító mondata...
2019.12.19.
Karácsonyi portéka
Idén is szeles, esős reggelre ébredtek a hágai és környéki magyar családok. Mégis izgalommal és büszkén készültek a hétvégi iskolába, hiszen minden iskolásnak jutott szerep a már hagyományosan megrendezett karácsonyi ünnepségen.
2019.09.26.
Égig érő fák között
A csapatvezetők toborzásának, szervezésének, valamint a csodálatos verőfényes őszi időnek köszönhetően, mintegy negyvenen gyűltek össze a zeisti cserkészparkban, hogy az idei "cserkész tanévet" megnyissák.
2019.09.23.
A jégmadár Hollandiában is honos
Egy helyi holland művészeti programhoz csatlakozva idén szeptember 14-15-e között a művésznő lakásgalériájában fogadta az érdeklődőket.
2019.01.24.
Horváth Márta, bábszínész, tervező és illusztrátor, hágai kiállításán, a kétnyelvű Most Magyarul! Hongarije Magazine számára készített magyar népmese illusztrációit mutatta be.
2018.12.07.
December első vasárnapján, a Hágai Magyar Énekkar jóvoltából, csodálatos adventi énekek csendültek fel mind a hágai Marlotkerkben tartott szentmisén, mind a rotterdami Gebouw de Heuvel kápolnájában tartott református istentisztelen.
2018.11.20.
istentiszteleten
A XV. zwollei magyar protestáns istentisztelet alkalmával egy különösen nagy jelentőségű eseményre, az idén négyszázötven éve kihirdetett vallásbékére emlékeztünk, amely nemcsak az erdélyi magyarság, vagy Európa, de az egész világ számára, mai napig...