Müncheni Hírnök

/ Patai Borbála /
patai.borbala képe
Közhírré tétetik, hogy 2017. március 3-án megjelent a Müncheni Hírnök online hírlap első száma, amely Münchenből és környékéről tartalmaz információkat magyar kulturális eseményekről, rendszeres közösségi találkozókról, kikapcsolódási lehetőségekről. De épp így praktikus tudnivalókról is igyekeztünk hírt adni.

Célunk, hogy egyre több információt nyújtsunk a németországi magyar közösségi eseményekről, hasznos és szükséges érdekességekről egy még színesebb hírlevél formájában. Kiadványunkat e-mailben és facebookon terjesztettük, meglepő sikerét a nézettségi statisztikák és az olvasói válaszlevelek is alátámasztják.

Olvasóink írták:„Igazán nagyszerű munka a Müncheni Hírnök!”

„A nagy munka kiváló eredményt hozott, gratuláció és elismerés a Hírnökhöz. Örömmel és kíváncsian olvastam. Szívélyes gratuláció és köszönet, sok sikert!”

„Nagyszerű ötlet ez a tájékoztató újságocska, ami igen sok területre kiterjed. Információk, történelem, kultúra, szabad idő... Nagyon érdekes - és még szokatlan - a lapozásos megoldás, de igazán tetszik!!! Gratulálok és sok sikert ehhez az új feladathoz!”

„Nagyon jó lett! Jó kinézet és rengeteg hasznos információ. Sem elvenni, sem hozzátenni nem igazán tudnék. Csak legyen hosszú életű, ehhez kívánok sok szerencsét és kitartást.”

„Kedves Szerkesztőség! Gratuláció! Mint valamikori "müncheni", vagyis a BUOD elődeként működő Németországi Magyar Szervezetek Központi Szövetsége elnöke éveken át írógéppel, kópiázgatva szerkesztettünk újságot a németországi magyarság számára. Mindehhez képest ma! De tudom, ebben is sok munka van. Kívánok sok sikert, sok munkát és kitartást!”

 „Gratulálok a Hírnökhöz!”

„Ez csodás hírszerzési lehetőség!”

„Nagggyon jó ötlet a Müncheni Hírnök, a dizájn is szuper lett. Gratulálok!!!”

Becsléseink szerint egy hét alatt több ezer emberhez eljutott a Hírnök. A statisztikai kimutatások alapján a megjelenéstől számított egy hét alatt 980 olvasónk volt, ebből a legtöbb Németországban (776) és Magyarországon (118). Szép számmal olvasták egész Európában: Angliában, Ausztriában, Romániában, Szlovákiában, Franciaországban, Svájcban és Hollandiában. De a tengeren túl az Amerikai Egyesült Államokban és Kambodzsában is vannak a Hírnöknek olvasói.

A kiadvány újszerű, egyedi és hiánypótló a München és környéke magyar diaszpóra életében. Jelentős innováció, amely a világ diaszpóra számára minden valószínűséggel átütő eredménnyel adaptálható. Örömmel ajánlom minden kedves olvasó figyelmébe. A Müncheni Hírnök első száma ITT érhető el. Kellemes lapozgatást!