Münchenben lépett színpadra a Csöbörcsök Táncegyüttes női tánckara

Kalocsai koreográfiánkkal léptünk fel a müncheni gyermeknapon

/ Janák Réka /
janak.reka képe
Az idei évben a lányokkal kalocsai táncokat tanultunk, melyből koreográfia is készült. Ezt a produkciót mutattuk meg a müncheni gyermeknapon, melyre megívást kaptunk.
KarikázóKalocsai leányKalocsai leányokMüncheni gyermeknap

A 2022/23-as tanévben kemény munkát tudhat a háta mögött a Csöbörcsök Táncegyüttes. A heti több próba alkalmával, idén nagyon gyors tempóban ugyan, de sikeresen felkészültünk minden ránk váró feladatra, fellépésre. Az évet mezőségi táncanyaggal indítottuk, mellyel saját szervezésű fesztiválunkon léptünk fel.

Az együttes minden évben hozzájárul a magyarság ünnepeihez kapcsolódóan megszervezett események színvonalához is: az adventi műsoron egy kizárólag a női tánckar által előadott, gyimesi körtáncokból álló produkciót mutattunk be idén, illetve a gyermekcsoport apraja is bemutatkozott egy rábaközi játékfűzéssel.

Ezt követően a lányokkal kalocsai, párhuzamosan a páros próbákon pedig vajdaszentiványi táncokkal foglalkoztunk. Az ezekből készült koreográfiákkal a januári Magyar Bálon szerepeltünk nagy sikerrel. A márciusi megemlékezésen több blokkban is szerepet kaptak a táncosok. Elsőként a Kiscsöbörcsök lépett színpadra, majd a kalocsai karikázó következett a lányoktól, a későbbiekben pedig a fiúk verbunkja után, a vajdaszentiványi táncokat mutattuk be.

Májusban a müncheni gyermeknapra kaptunk meghívást. Az eseményt 2023. május 21-én tartották. A főszervezők külön kérésére kalocsai koreográfiánkkal léptünk fel. A rendezvényen kirakodóvásár, kürtöskalács, lángos illetve zenés, táncos programok várták a résztvevőket reggeltől estig. A jó időnek köszönhetően nagyon sokan vettek részt, s hálás közönségünk szűnni nem akaró tapssal jutalmazta a táncosokat.