Mozgalmasan telt a kijevi magyar gyerekek tavaszi szünete.

/ Bence Vivien /
bence.vivien képe
A tavaszi szünet ideje alatt egy hét erejéig a Magyarok Kijevi Egyesülete gyerektábort szervezett „Magyarok Kijevi Vakációja” címmel a hétvégi magyar iskola tanulóinak és a magyar nyelv iránt érdeklődő gyerekek számára.
MKEMKEMKEMKE

A tábort második alkalommal sikerült megszervezni, az őszi szünet ideje alatt valósult meg az első hasonló jellegű gyerektábor. Az első alkalom után rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk a gyerekektől és a szülőktől egyaránt, ezért egyesületünk úgy döntött rendszeressé teszi az iskolai vakációk alatt a magyar nyelvű foglalkozásokat. Célunk, hogy megteremtsük a gyerekek számára a magyar közeget, ahol meg tudják találni a közös nyelvet, mely számukra a magyar nyelv.

Március 25. és 30. között zajlottak a foglalkozások a kijevi Magyar Házban. Késő délután kezdődtek az órák, hogy a szünidőben a pihenésre is jusson ideje a tanulóknak. A tábor folyamán a gyerekeket közelebb hoztuk a magyar gyökereikhez, a nyelvtanuláson kívül megismertettük velük a magyar kultúra és történelem sokszínűségét. Igyekeztünk színesíteni a tábor programját ügyességi feladatokkal és társasjátékokkal. Megismerkedtünk a magyar népmese hőseivel: Mátyás királlyal, a ravasz rókával és elutaztunk Halhatatlanországba.