Mozgalmas május a perth-i Nebuló Magyar Iskola háza táján

/ Kubányi György /
kubanyi.gyorgy képe
A Nebuló csapatával egy májusi szombaton családi napot tartottunk. Helyszínül idén is a jól bevált applecross-i cserkészház szolgált, mely fantasztikus lokációjának köszönhetően csodálatos varázst adott a családi rendezvénynek, közvetlenül a Swan-folyó partján.

Szerencsére az időjárás is kedvezően alakult, és a Magyar Iskola oktatói, és diákjai aktívan tevékenykedtek a 2023. május 20-i hétvégén, így a beltéri kézműves programok mellett a kisebbek szabadtéri ügyességi vetélkedőn, a nagyobbak kincskereső játékon vehettek részt a kitűnő, napos időben. A gyermeki kreativitás nem ismert határokat, gyönyörű őszi tematikájú kreációk születtek falevelek, virágok és más termések, növények felhasználásával.

                

A mókás vetélkedők során előkerültek a kisebb-nagyobb labdák, hullahopp karikák, lufik és újságpapír is, melyek segítségével készségfejlesztő játékokon keresztül szórakoztatták a gyerekek szüleiket, és az oktatókat egyaránt. Persze a változatos sorversenyek után a foci sem maradhatott el, majd a hangos gyerekzsivaj közben egy kis finomság is kisült a sütőben, aminek köszönhetően a zsivaj is hirtelen lecsendesedett egy rövid időre. Fahéjas, és kakaós csiga készült a nagyobbak segítségével, de elfogyasztásuk után még a kisebbek is megnyalták mind a tíz ujjukat. Az egészség megőrzése érdekében azért még egy kis gyümölcsjutalom is jutott mindenkinek.