A Mont Tremblanton kirándultunk

/ Takácsy Dorka Kornélia /
takacsy.dorka.kornelia képe
A legenda szerint Quebecben ősszel vétek négy fal között maradni, mert olyan gyönyörű és színes erdők, mint itt, sehol a világon nincsenek máshol. Na de valóban olyan szépek,mint mondják?

Hogy ezt a tézist beigazoljuk vagy megcáfoljuk, a kanadai hálaadás napján a Csillagösvény Egyesülettel kirándulni indultunk a Montreáltól 120 km-re északra található Mont Tremblantra. Ez a környék leghíresebb és legfelkapottabb síterepe, mely a Laurentides-hegységben található.

Ami a szemem elé tárult, az minden várakozásomat felül múlta. A látkép elképzelhetetlenül színpompás volt. Ha csak fényképen láttam volna, és nem a saját szememmel, biztosan meg lennék róla győződve, hogy a színek nem kevés utómunka és retusálás után lettek csak ilyen vibrálóak és lenyűgözően élénkek.

Mont Tremblant városkája olyan, mint egy igazi tündérmese. A hegyek oldalában ezer színben játszanak a fák, lábuknál kristálytiszta vízű tó terül el, a kettő között pedig egy igazi kis ékszerdoboz, amely akár az Alpokban is lehetne valahol: bájos utcácskák, hangulatos vendéglők, mutatós házak – csak a sportruházati boltok és síkölcsönzők árulkodnak arról, hogy hamarosan beindul és dübörögni fog a síszezon... Na meg persze a sífelvonók. A házak felett, a városon belül is van egy, amely ingyenes, és bűbájos látványban lehet része annak, aki felszáll rá.

Erre az idilli helyre jöttünk el tehát kirándulni és piknikezni. Az időjárás, bár csak 1 fok volt, mégis kegyeibe fogadott minket, hiszen végig szikrázó napsütés ragyogta be a napunkat. Így a hozott zakuszka, szalonna, paprika, kőrözött és egyéb útravalók igazán jól estek a csípős hegyi levegőn.

A gyermekek boboztak, és különféle játékokon játszottak, majd mind felmentünk a hegytetőre a kabinos liftet igénybe véve. Fentről pedig a kilátás minden várakozást felül múlt. A hegyen sétáltunk, és miután kigyönyörködtük magunkat, ismét leereszkedtünk, majd útra keltünk haza. A hegyről nyíló páratlan panorámát sosem fogom elfelejteni!