Misszió a világhálón (is)

Elindult a Badeni Magyar Protestáns Gyülekezetek honlapja

/ Ráksi Lajos /
raksi.lajos képe
Manapság az egyik elsődleges információforrás a világháló. Egyre inkább ebbe az irányba mozdul el nem csak a hír-, de a tartalomfogyasztás is. A 21. század embere - szinte már életkortól függetlenül - otthonosan mozog a virtuális térben. Ha a reformátorok ma tevékenykednének biztosan lenne youtube-csatornájuk, twitterjük, instagramjuk, facebook-oldaluk, honlapjuk...
BMPGYBMPGYBMPGYBMPGY

Ma már minden - magára kicsit is adó - szervezetnek, cégnek, sőt már egyre több gyülekezetnek is van honlapja. Éppen ezért úgy gondoltam, hogy a gyülekezetalapítás egyik fontos része a világhálón való jelenlét, ahol olyan embereket is meg lehet szólítani, akikkel személyesen nem, vagy csak nagyon nehezen lehet felvenni a kapcsolatot.

Mikor nekifogtam, nem tudtam mi vár rám, és milyen munkát is jelent ez: logó, domain-foglalás, https, bővítmények, cookie, wordpress és különböző szerkesztő programok, és így tovább… Csupa számomra eddig szinte ismeretlen fogalom. Miután sikerült a kezdeti nehézségeken túllendülni, majd két heti kitartó munkát követően megszületett a Badeni Magyar Protestáns Gyülekezetek Honlapja. A cél: ezen a kommunikációs csatornán is megszólítani az embereket, megnyerni őket Istennek, és hasznos információkkal ellátni őket.

A most indult honlapon megtalálható, kik vagyunk. Az olvasó megtudhatja, hol és mikor tartunk istentiszteleteket, esetleg hogyan kapcsolódhat be önkéntes munkával a gyülekezet munkájába, mik az elérhetőségeink, és hogyan lehet eljutni az egyéb világhálós felületekre, ahol jelen vagyunk. Ennél persze több mindent is tartalmaz.

 

Aki teheti és akarja a következő címen részletesen megismerkedhet a nemrég indult honlapunkkal:

 www.badeniprotestans.de

Emellett jelen vagyunk még az világháló egyéb szegleteiben is:

Facebook: badeniprotestans

Youtube-csatorna: Badeni Magyar Protestáns Gyülekezetek

Instagramm: badeniprotestans

Twitter: protestansBW

Flickr: badeniprotestans