Már minálunk babám nótadélután volt...

/ Barna Laura /
barna.laura2023 képe
November 5-én izgalmas eseményen vehetett részt a vancouveri magyar közösség. Ugyanis a Forrás tánccsoport rendezésében egy nótadélután keretein belül idéztünk fel együtt pár régi magyar nótát.
NótadélutánTáncosok vándoroknak öltözve

A rendezvény egy finom ebéddel kezdődött, ahol rántott húst és mindenki kedvencét, krémest szolgáltak fel.

Ezután a táncosok egy kisebb jelenettel hozták meg a kedélyes hangulatot. Ugyanis vándoroknak öltözve, az egyes vidékeken elterjedt népi hagyományoknak megfelelően, egy kis műsorért cserébe kóstolót kaptak az ételből, s ők pedig táncra, mulatozásra buzdították a jelenlévőket. 

Később a társaság vidám énekkel folytatta a délutánt, a dalok közül talán a legnépszerűbb a Hogyha nékem sok pénzem lesz című nóta volt, amit igen hangosan énekelt a közönség.

A rendezvényen a zenei alapot a V Romas szolgáltatta, akik olyan dalokat játszottak, mint a Lakodalom van a mi utcánkban, Már minálunk babám és a Nád a házam teteje. A régi, ismert dallamok hallatán sokan voltak, akik táncra is perdültek, akár a zenekar mellett, akár a sarokba húzódva.

A vidám hangulat mindenkire átragadt és a jelenlévők szinte úgy érezték magukat, mintha egy igazi magyar lakodalomban lennének. A magyar nóták mellett pedig elhangzott még számos örökzöld sláger is, mint például a Homokóra és a Mindenkinek van egy álma is.

Köszönjük a szervezést a Forrás táncegyüttes tagjainak, illetve a segítséget az önkénteseknek!